15 Nisan 2016 15:23

Karaman'daki istismarcı öğretmen çocuklara 'Ben seni Allah rızası için seviyorum' demiş

Paylaş

Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) yurtlarında kalan 10 erkek öğrenciye “tecavüz” ve “cinsel istismar” suçundan tutuklanan öğretmen 54 yaşındaki  Muharrem B.’nin iddianamesinde cinsel ismarda bulunduğu çocuğa “Ben seni Allah ve Resulün rızası için seviyorum” ve “Bunlar aramızda sır olarak kalsın, kimseye anlatma” dediği yer aldı. 

Çocuklardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem B. hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin Karaman Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle dava süreci hızlandı. 
İddianameye göre, tecavüz ve cinsel istismar olayları, Muharrem B.’nin gönüllü olarak Ensar Vakfı ile KAİMDER’e ait yurtlarda görev aldığı 2012 ve 2015 yılları arasında gerçekleşti.

Yaşları 13 ve 16 yaş arasındaki 10 erkek öğrencinin cinsel istismara uğradığının tespit edilmesinin ardından çocukların doktor raporları ve ifadeleri alındı. 

‘KİMSEYE ANLATMA’

10 mağdur çocuğun, sanık öğretmen Muharrem B.’nın birinci katını lojman olarak kullandığı 3 katlı KAİMDER yurdunda kaldığı, bunlardan 3’ünün daha önce Ensar Vakfı yurdunda kaldıkları iddianamede yer aldı. Ensar yurdunda da görev yapan sanığın bu 3 çocuktan 2’sinin yine cinsel tacizde, 1’inde de cinsel istismarda bulunduğu  kaydedilen iddianamede sanık Muharrem B.’nin tecavüz ettiği çocuklara “Bunlar aramızda sır olarak kalsın, kimseye anlatma” dediği belirtildi.

İddianamede, 2014 yılında Ensar Vakfı yurdunda kalan bir çocuğun, gece yatağına uyurken yanına gelip tacizde bulunan Muharrem B.’nin kendisine “Ben seni Allah ve Resulün rızası için seviyorum” dediğini anlattığı da yer aldı.

Mağdur öğrencilerin ifadelerinde Muharrem B.’nin  2015-2016 öğretim yılı başında Ereğli’de ev kiralayıp 5 öğrencinin kaydını buraya aldırdığı, hafta sonları eve gelip öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu, bazı öğrencileri de kendi köyüne götürüp cinsel istismarı sürdürdüğü iddianamede yer aldı.

Tutuklu sanık Muharrem B.’nin iddianamede yer alan ifadesinde, “Ben eşcinselim, 10 yaşımdan itibaren hemcinslerime ilgi duyuyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul ediyorum, pişmanım, tedavi olmak istiyorum” dediği de yer aldı.

Muharrem B. 20 Nisan günü hakim karşısına çıkacak. (Karaman/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Börklüce Mustafa 600 yaşında

SONRAKİ HABER

Şemdinli ve Yüksekova’da yüzlerce bölge yasak kapsamına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...