25 Nisan 2012 10:13

Tersane işçileri iş cinayetlerine karşı imza topluyor

Tuzla tersane işçileri işyerlerinde yaşanan iş cinayetlerine dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı. Meclis’te grubu olan siyasi partilere, Çalışma Bakanlığına, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına iletilmek üzere imza toplayan tersane işçileri, bir araştırma komisyonu kurulmasını istiyor.Tersane önlerine a&ccedi

Tersane işçileri iş cinayetlerine karşı imza topluyor
Paylaş

Tuzla tersane işçileri işyerlerinde yaşanan iş cinayetlerine dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı. Meclis’te grubu olan siyasi partilere, Çalışma Bakanlığına, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına iletilmek üzere imza toplayan tersane işçileri, bir araştırma komisyonu kurulmasını istiyor.

Tersane önlerine açtıkları standlarla imza toplayan tersane işçileri, aynı zamanda 1 Mayıs’a da güçlü katılım sağlamayı amaçlıyor.

Tersane işçisi Murat Yakıcı, “Bu yıl bir 1 Mayıs’a elimizden geldiği kadar güçlü katılmaya çalışacağız. Elbette ki 1 Mayıs resmi tatil ama herkesin bildiği gibi bu tatiller uygulanmıyor. Birçok arkadaşımız da 1 Mayıs’ın tatil olduğunu bilmiyor”  diye konuştu.  Mehmet Türker, 1 Mayıs’a tersane işçilerinin katılması gerektiğini belirterek, “Çünkü hükümet de patronlar da bizi bu tersanelerde diri diri mezara gömüyorlar. Ekmek parası için resmen yalvartıyorlar. Bir ay çalıştığımızı öteki ay ancak alabiliyoruz. Yani iki ayda bir maaş alıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs'ı talepleri ile Gebze’de kutlayacaklar

SONRAKİ HABER

Kadınlar: Bu cinayeti ispatladık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...