15 Nisan 2016 12:19

Diyarbakır Barosu Tahir Elçi için eylem yaptı

Katledilmesinin üzerinden 139 gün geçmesine rağmen hala failleri açıklanmayan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için eylem yapan Diyarbakır Barosu avukatları, soruşturma dosyasına ilişkin yönetimin Adalet Bakanlığı ile görüşmeye gittiği bilgisini verdi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin soruşturmasında arpa boyu yol edinemedi. Ölümü üzerinden 139 gün geçmesine rağmen "şüpheli" sıfatıyla tek bir kişinin bile ifadesi alınmadı. Kameraların ve onlarca insanın gözü önünde gerçekleşen cinayetin faillerinin ortaya çıkarılmaması ve etkili bir soruşturmanın yürütülmemesini protesto eden Diyarbakır Barosu avukatları, adliye önünde her hafta düzenledikleri oturma eylemi yaptı. Açıklama da, "Em te ji bîr nakin-Seni unutmayacağız" yazılı pankart açan baro üyeleri, ellerinde Elçi'nin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı.

ADALET BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞÜLÜYOR 

Çok sayıda avukatın katıldığı açıklamada konuşan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Velat Alan, Elçi'nin vurulmasının üzerinden 139 gün geçmesine rağmen soruşturma dosyasında bir ilerleme kaydedilemediğini söyledi. Alan, faillerin hala bulunamadığını ve soruşturma dosyasında elle tutulur bir gelişme olmadığını kaydetti. 

Tahir Elçi soruşturma dosyasının daha çabuk sonuca ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını tekrarlayan Alan, bugün baro yöneticilerinin Adalet Bakanlığı'nda temaslarda bulunacağı bilgisini verdi. Elçi cinayetinin aydınlatılmamış olması toplum vicdanında yaraların açtığını söyleyen Alan, kamunun hukuka olan inancı ve güvenini zayıflattığını vurguladı. Alan, Elçi'nin soruşturma dosyası sonuçlanana dek mücadelelerinin süreceğinin altını çizdi.

'SUR İLÇESİ YOK EDİLMEK İSTENİYOR'

Kamulaştırma adı altında Sur ilçesinin yok edildiğini de hatırlatan Alan, baro olarak Danıştay'a yürütmeyi durdurma talebinde bulunduklarını kaydetti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: İkinci bir '94 darbesi yaptırmayacağız

SONRAKİ HABER

Nursel Aydoğan: 10 Ekim’de soruşturma izni verilmemesinin talimatını kim verdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa