15 Nisan 2016 11:52

Tanrıkulu: İkinci bir '94 darbesi yaptırmayacağız

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa’ya ek madde değişikliğine evet diyeceklerini açıklsa da ‘hayır’ yönlü oy kullanacak vekiller de var. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili “İzin vermeyeceğiz” açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu’nun “evet diyeceğiz” açıklamasının tersine, “İkinci bir 2 Mart 1994 darbesi yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu Twitter’dan şu ifadeleri yazdı: Kimsenin kuşkusu olmasın, dokunulmazlıklar üzerinden Meclis’te ikinci bir 2 Mart 1994 darbesini ne pahasına olursa olsun yaptırmayacağız! Dokunulmazlıkları AKP’nin siyasal çıkar ve gündem mühendisliğine hapsolarak tartışmayı doğru bulmadım, bulmuyorum; nokta!

NE OLMUŞTU?

DEP’li Leyla Zana, Hatip Dicle, Mahmut Alınak ve Selim Sadak 1991 seçimlerinde SHP listesinden girerek milletvekili seçilmişlerdi. Seçimlerin ardından Leyla Zana Kürtçe yemin etmek istemesi tartışmalara neden olmuş ve DEP’li milletvekilleri hakkında soruşturma açılmıştı. DEP’li milletvekilleri, milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle haklarında işlem yapılamayacağını savunarak TBMM’den ayrılmamaya karar vermiş, bunun üzerine polis Meclis’e girip DEP’lileri zor kullanarak gözaltına almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Siyasi partiler heyeti yarın Cizre’ye gidecek

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu Tahir Elçi için eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa