15 Nisan 2016 10:53

'Dini hassasiyeti incittiği' iddia edilerek sürgün edilen Eğitim Sen üyesi din öğretmenine destek

Paylaş

Bornova Hayrettin Duran Anadolu Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Sultan Neval Şimşek, 'Ders işlerken müfredat dışına çıktığı, yanlış bilgiler vererek farklı konulara girdiği, zıt bilgiler verdiği ve dini hassasiyeti incitici yorumlarda bulunduğu' iddia edilerek soruşturma süreci tamamlanmadan başka bir okula sürgün edildi.

Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube yöneticileri ve okuldaki öğretmenler konuyu protesto etmek amacıyla okul girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması sırasında sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz" , "Neval öğretmen yalnız değildir" , "Susma haykır sürgüne hayır" sloganları atılırken okulun bahçesinde toplanan öğrenciler ise alkışlarla destek verdi.

Basın açıklaması okuyan Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Cevat Düzci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Sen'e yönelik baskıcı ve ayrımcı uygulamalarına devem ettiğini söyleyerek, "Neval Şimşek arkadaşımız sendika üyemizdir. Bakanlık Eğitim Sen üyelerini korkutmak ve yıldırmak için olmadık yol ve yöntemler kullanarak açıkça suç teşkil eden tutumlar içine girmektedir" dedi. Şimşek'in duruşundan ve demokratik yapısından rahatsız olan bir kısmın yönlendirmeler üzerine şikayette bulunduğunu anlatan Düzci, yapılan soruşturmanın tarafsız bir şekilde yapılmadığını, önyargılı ve cezalandırma amacıyla yapıldığını söyledi. Şimşek'in eğitim hizmetlerine yönelik görevini kendi eğitim kurumunda yapmasına engel olacak somut bir delilin olmadığını belirten Düzci, "Neval arkadaşımızın yanında olduğumuzu bildiriyor ve tekrar Bornova Hayrettin Duran Anadolu Lisesi'ne dönmesi için kendine her türlü hukuksal desteği vereceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından okuldaki öğrencileriyle görüşmek isteyen Neval Şimşek okula alınmayınca öğrenciler tepki gösterdi. Polis ve öğrenciler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İskenderun ve Antakya’da 1 Mayıs kutlanacak

SONRAKİ HABER

Elazığ’daki kadın cinayetine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...