15 Nisan 2016 07:32

Necatigil 100. Yıl Emek Ödülü Berköz’e verildi

Paylaş

Şair Egemen Berköz, Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü’nü aldı. Seçici Kurul Başkanı Doğan Hızlan, “Ödül iyi bir şairden iyi bir şaire gitti” dedi.

Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü şair, çevirmen, gazeteci Egemen Berköz’e “Sevgilerde / Behçet Necatigil 100 Yaşında” sergisinin açılış töreninde alkışlar eşliğinde, yaş gününde verildi.

Behçet Necatigil belgeselinin gösterimiyle başlayan törende konuşan seçici kurul başkanı Doğan Hızlan, “Egemen Berköz çok yazmayan ama yazdıkları hep kalıcı olan bir şair. Bu yıl da ödül iyi bir şairden iyi bir şaire gitti.” diyerek kutladı. Berköz’e ödülü Necatigil’in kızları Selma Necatigil, Ayşe Sarısayın, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı’nı temsilen İsmail Özsürücü ve Doğan Hızlan tarafından sunuldu.

BERKÖZ: NECATİGİL HEM İYİ BİR ŞAİR HEM DE ÖĞRETMENDİ

Berköz, “Necatigil hem iyi bir şair hem de öğretmendi” diyerek derin izler bırakan anılarını paylaştı. Ödül töreninin doğum günü olan 13 Nisan’da gerçekleşmesi, Berköz için ayrı bir güzellik oldu. Törende Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Rifat Örnek de Berköz, Necatigil ailesi ve sergiyi düzenleyen Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’a hazırlanan özel bir plaket ile teşekkür etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Okullara bu kitaplar sokuluyor: 'Bilgisayarınız dizüstü olabilir eteğiniz dizüstü olmasın!'

SONRAKİ HABER

Altın Palmiye adayları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...