15 Nisan 2016 00:51

Munzur Su’da grevci işçilere gözdağı

Paylaş

Erkan BİLGE
Dersim

Munzur Su fabrikasında DİSK/Gıda-İş Sendikası üyesi işçilerin 82 gün süren ve kazanımla sonuçlanan grevinin ardından işbaşı yapan işçiler üzerinde “yaptırım” baskısı uygulanmaya başlandı. Son olarak 5 yıllık işçi olan Süleyman Candan isimli işçi, bir şikayet gerekçe gösterilerek savunması alınmadan işten atıldı. Greve katılan işçilerden olduğu için işten atıldığını ifade eden Candan, yönetimin öncülük eden tüm işçileri işten atma niyetinde olduğu uyarısında bulundu.

Candan işten atılmasına gerekçe olarak 2013 yılından başlamak üzere 3 olayın ileri sürüldüğünü dile getirerek “2013 yılındaki olayda 3 arkadaşımla birlikte uzaklaştırma aldım. İkinci olayla ilgim olmadığı gibi müdür beni şahit olarak yazmıştı. Son olayda görev yerini   terk edip giden Mustafa Keskin olduğu halde ben suçlu ilan edildim” dedi. Candan, son yaşanan olayı şöyle aktardı: “Mustafa Keskin kendi görev yerini terk edip benim çalıştığım alana geldi ve üzerime yürüdü. Ben gitmesini söyledim ama o sözlü olarak sataştı. Küfür etmedim sadece gitmesini   söyledim o da müdüre gidip  şikayet  etti. Küfür ettiğimi ve  saldırdığımı söylemiş. Müdür de yazılı dilekçesini alıp hemen yönetim kurluna göndermiş. Ben müdürün odasına gittim küfür etmediğimi söyledim. Dilekçeyi gönderdiğini söyledi. Benden savunma aldı. Daha sonra olayda adı geçen Mustafa  Keskin’le konuştuk. Beni yanlış anladığını  söyledi. Müdüre gidip şikayetinden vazgeçmesine rağmen işten  çıkarıldım.”

GREVE KATILANLARA BASKI YAPILIYOR

Tek yanlı işten atılmasının nedeninin greve katılması olduğuna dikkat çeken Candan, “Grevden sonra teknik ve vardiya sorumlularından tutun dolumcuya kadar herkesin yeri değiştirildi. Greve katılmayan işçiler sabit gündüz vardiyası gibi  daha rahat yerlerde çalıştırmaya başlandı” dedi. Buna karşı işçileri birbirinden aylırmadıklarını ama patronun işçileri karşı karşıya getirdiğini dile getiren Candan, “Ben 82 günlük grevde işverenin işten attığını duyurduğu 7  işçiden biriyim. Grevden önce dolum operötörüydüm, sonra paketleme  bölümünde  çalıştırıldım. O da yetmedi iki hafta üst üste gece vardiyasına verildim. Üçüncü hafta yine gece vardiyası verilince itiraz ettim öyle düzeltildi” diye konuştu.

Müdürün kendisine “Daha çok var ortalığı karıştıran işçiler, sıra onlara da gelecek” diyerek   greve  giden ve işçilere öncülük eden işçileri işten atma niyetleri olduğuna işaret eden Candan,. “Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum ve hukuki süreci başlattım. Munzur Su işçileri olarak mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kapat(ıl)ma

SONRAKİ HABER

Klopp'un Liverpool'undan müthiş geri dönüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...