14 Nisan 2016 12:33

AP vekillerinden Merkel'e 'Erdoğan'ı şımartıyorsun' tepkisi

Paylaş

Türkiye ve AB arasında imzalanan mülteci anlaşmasının tartışıldığı Avrupa Parlamentosu (AP) oturumunda, vekiller Almanya Başbakanı Angela Merkel’i, Erdoğan’ı ifade özgürlüğü konusunda şımartmakla suçladı.

Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmasına tepki gösteren AP parlamenterleri, Merkel’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazılan şiir nedeniyle yaşanan krizdeki tutumunu sert bir dille eleştirdi. Vekiller, Merkel’i Erdoğan’ı ifade özgürlüğü konusunda şımartmakla suçladı.
AP Yeşiller Grubu’nun Eşbaşkanı Philippe Lambert, "Artık bir komedyen bile Erdoğan’la alay ediyor ancak Merkel bundan rahatsız oluyor. Erdoğan’ı hoş tutmaya çalışıyor ve bu krizden nasıl çıkacağını bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Halk Partisi’nin lideri Manfred Weber’in, Erdoğan’a yaptığı basın özgürlüğü ve azınlık haklarına saygı göstermesi yönündeki çağrıya da değinen Lambert, "Erdoğan’ın yerinde olsam, söylenenler karşısında kahkaha atardım. Siz konuşmaya devam edin. Ben her halükarda Merkel’den istediğimi alacağım" dedi.

NE OLMUŞTU?

NDR’nin ‘extra 3’ adlı mizah programında ekrana getirilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert şekilde eleştiren sözlere sahip ‘Erdowi, Erdowo, Erdoğan’ isimli bir şarkı yayınlaşmış, Dışişleri Bakanlığı Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni çağırarak sözlü nota vermişti.

Türkiye’nin tepkisini abartalı bulan Jan Böhmermann da Alman ikinci kanalı ZDF’deki programında Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı ve ‘bel altı’ ifadeleri içeren bir şiir okumuş, Ankara Berlin hükümetine Böhmermann’ın yargılanması için başvurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Soma’da ölen madencinin ailesine icra takibi

SONRAKİ HABER

CHP'den sonra MHP de AKP'nin 'dokunulmazlık' teklifine destek vereceğini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...