14 Nisan 2016 12:26

Arçelik’te işten atmalar sürüyor

Paylaş

Geçtiğimiz ay Çerkezköy’de bulunan fabrikasında 500’ün üzerinde sözleşmeli işçinin işine son verilen Arçelik’te işçi kıyımı sürüyor. Arçelik şimdi de Beylikdüzü elektronik fabrikasında çalışan kadrolu işçileri işten atmaya başladı.

İstanbul Beylikdüzü’de bulunan Arçelik elektronik fabrikasında hafta başından bu yana işten çıkarmalar yaşanıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 50 işçiyi işten atan Arçelik, performans düşüklüğünü gerekçe gösteriyor. Arçelik elektronik fabrikasında sözleşmeli çalışan 300’ün üzerinde işçi de işten atılma tehdidi ile karşı karşıya.

‘SENDİKA HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR’

Gazetemize konuşan işçiler, fabrikada örgütlü olan ancak işten atmalarla ilgili bir çalışması bulunmayan Türk Metal Sendikasına da tepkili. İşçiler, “Her şey insan kaynaklarının iki dudağı arasında, sendika işten atmalarla ilgili hiçbir şey yapmıyor” diye konuştu. 26 yıllık işçiyi bile performans düşüklüğünden işten atan şirket, performans değerlendirmesini de işçilerin kaç gün rapor aldığı ile ölçüyor. Sağlık sorunları için rapor alan veya ameliyat olan işçinin performansı düşük olarak değerlendiriliyor ve fabrika ortalamasının altında kalıyor. Fabrikada yıllarca çalışmış işçilerden bile performans düşüklüğü gerekçesi ile tutanak tutularak savunmaları istenmeye başlandı. Sözleşmeli işçilerin bir kısmının sözleşme sürelerinin bitimine günler kala işten atmaların başlaması toplu bir çıkış mı olacak endişesi yarattı. İşçiler işten atılma korkusu ile üretime devam ediyor. Her yıl sözleşmeli yüzlerce işçiyi işe alan ve 4 buçuk ay sonunda kapı önüne koyan Arçelik’in bu yıl da aynı sisteme devam edip etmeyeceği ise merak konusu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB Bakanı: AP'nin raporu bizim için yok hükmünde

SONRAKİ HABER

Soma’da ölen madencinin ailesine icra takibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...