14 Nisan 2016 12:08

Valfsel armatür fabrikası’nda aynı müdür başka bir kadını daha taciz etmiş

Paylaş

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu, Elginkan Vakfına ait Valfsel armatür fabrikası’nda Genel Müdür H.O’nun tacizine uğradığını söyleyerek fabrika önünde nöbete başlayan Zühal Güneş’in ardından bir kadın daha aynı kişinin tacizine uğradığını iddia etti. 

Basında çıkan haberlerin ardından Zuhal Güneş’le irtibata geçen bir kadın kendisinin de H.O’nun tacizine uğradığını belirtti. Kadın savcılığa ifade vererek yaşadığı taciz olayını anlattı.  

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi Cinsiyet ve Cinsel Yönelim Ayrımcılığına Karşı Komisyon, Valfsel armatür önünde kadınların sürdürdüğü taciz nöbetine katılarak bir açıklama yaptı. Avukat Dicle Arar, kadınların iş hayatında erkeklerle aynı koşullarda bulunmasına dahi tahammül edemeyen iktidarın, çıkardığı yasalar ve oluşturduğu toplumsal zor süreçleri ile kadının ezilmişliğinin artmasına sebep olduğunu ifade etti. Hal böyleyken memleketin dört bir yanından işyerinde kadınlara yönelik tacizin ve mobbingin artmış olmasının şaşırtıcı olmadığını belirten Arar, “Patron taciz ediyor, mobbing uyguluyor, kadınların haklarını gasbediyor, devlet koruyor” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boşanmak isteyen eşini 3. kattan itti

SONRAKİ HABER

Ordu'da taş ocağı ve madene ‘dur’ kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...