14 Nisan 2016 11:22

Erdoğan ulusa yandaştan seslendi

Paylaş

Hemen hemen her gün 2 defa etkinliklerde konuşan ve tüm konuşmaları ekranlara canlı olarak getirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kez ulusa sesleniş konuşmasını yandaş basın üzerinden yaptı.

Erdoğan, Sabah gazetesine dün başlayan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesini “Adalet ve barış için İstanbul Zirvesi” başlığıyla yazdı. Erdoğan’ın yazısı Katar merkezli El Cezire ile Amerikan televizyonu CNN’de de yayınlandı.

Erdoğan yazısının girişinde de “Şii-Sünni, Afrikalı-Asyalı, Doğulu-Batılı, siyah-beyaz, zengin-fakir, olarak değil tüm insanlığın sorumluluğunu taşıyan liderler olarak bir araya geliyoruz. Zirve, uzun süren çekişmelerden bitap düşmüş ümmetin barış ve adalet umutlarını güçlendirecek” iddiasında bulundu.

Tüm yazısı boyunca adalet ve barıştan, terörden ve İslam’ın tüm bu sorunları çözeceğinden bahseden Erdoğan 1400 yıllık İslam tarihinde Afrika, Asya, Avrupa ve Ortadoğu’da kurulan devletlerin en göze çarpan özelliğinin ‘adalet’ ve ‘barış’a verdikleri önem olduğunu yazdı.

Yazısında bir de Suriye örneği veren Erdoğan, hükümete yönelik Suriye’deki cihatçılara silah taşındığı iddialarının tartışıldığı bir dönemde, “Suriye örneğinde olduğu gibi, bölgenin sosyolojisine, kültürüne, değerlerine ve tarihine yabancı ülkelerin, kendi çıkarları doğrultusunda hadiselere silah kullanmak ve gayri meşru yönetimleri desteklemek suretiyle müdahale etmeleri, sorunları içinden çıkılmaz hale getirmektedir” diye yazması dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Valilik 77 yaşındaki Sise nineyi 'işbirlikçi' ilan etti

SONRAKİ HABER

BirGün 13 Yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa