14 Nisan 2016 07:47

Hürriyet muhabirinden ‘Ensar Vakfı’ özrü

Paylaş

Hürriyet gazetesinde önceki gün yer alan Karaman’daki Ensar Vakfı haberini yapan muhabir Gülden Aydın, “Benden kaynaklanan bu hata nedeniyle okurlar, mağdurlar ve ailelerinden özür dilerim” dedi.

Karaman’da Ensar Vakfı’na ait evlerde kalan 10 çocuğun öğretmenleri M.B. ile ilgili hazırlanan cinsel istismar iddianamesi daha önce medyaya sızmıştı. Önceki gün Hürriyet gazetesinde Gülden Aydın imzasıyla yayınlanan iddianame haberine, CHP PM üyesi Sera Kadıgil tepki göstermişti. Haberi yapan Gülden Aydın, dün özür diledi.

Gazetenin internet sitesinden açıklama yapan Aydın, “Hürriyet’te dün (önceki gün) yer alan Karaman iddianamesine ilişkin haberimde ‘Sadece bir çocuğun ifadesinde Ensar Vakfı geçiyor’ bilgisine sehven yer verdim. Oysa bu sayı daha fazla. Benden kaynaklanan bu hata nedeniyle okurlar, mağdurlar ve ailelerinden özür dilerim” ifadelerini kullandı.

CHP PM üyesi Sera Kadıgil ise Hürriyet'in haberine tepki göstererek "Hürriyet'ten Gülden Aydın'ın ulaştığı iddia edilen iddianame ile benim bizzat dava dosyasında okuduğum iddianame aynı şey olamaz!" dedi. Kadıgil,  "Dava dosyası kapsamı ile Hürriyet arasında ciddi çelişki var" demişti.

AYDIN NE DEMİŞTİ? 

Hürriyet’ten Gülden Aydın önceki gün Karaman dosyasına ulaşmış ve haberi manşetten vermişti. Hürriyet şöyle demişti “Mağdur çocuklar, iddianamedeki kayıtlara göre 2002-2004 doğumlular. Cinsel istismara uğradıkları yıllar ise 2012, 2013, 2014, 2015. Öğretmen, 10 çocuktan 8’ine cinsel istismar, 1’ine cinsel tacizde bulunmuş, 1’ine ise insan, hayvan porno filmi seyrettirmiş. Çocukların bir bölümü varlıklı, bir bölümü yoksul. Ensar Vakfı’nın adı, iddianamede sadece 1 çocuğun ifadesinde geçiyor. ‘Hocam bana 2012 yılında bir akşam Ensar yurdunda istismarda bulundu.’ 9 çocuğun hepsi, hocalarının cinsel istismarına Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) evlerinde maruz kaldıklarını söylüyor” Bu habere davayı yakından takip eden CHP PM üyesi Sera Kadıgil tepki göstermiş ve “Hürriyet’ten Gülden Aydın’ın ulaştığı iddia edilen iddianame ile benim bizzat dava dosyasında okuduğum iddianame aynı şey olamaz!” diyerek Twitter’dan tepki göstermiş ve “Dosyada 10 çocuk var ve birden fazla çocuğun Ensar Yurdu’nda cinsel istismara uğradığı açık. Burada bir yanlış bilgilendirme var. Bir çocuk değil, birden fazla çocuk...” açıklamasını yapmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

 

Hürriyet'in Karaman iddianamesi haberine tepki: 'Dosya ile haber arasında ciddi çelişki var'

ÖNCEKİ HABER

Cizreli çocuklar için düzenlenen barış turnuvası sona erdi

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta mahallelere tank ve obüs atışı yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...