14 Nisan 2016 07:14

Cizreli çocuklar için düzenlenen barış turnuvası sona erdi

Paylaş

Metin HALİTOĞULLARI
Van

Van’da Emek Gençliği tarafından ‘Çocuklar ölmesin maça gelsin’ sloganıyla düzenlenen Barış İçin Futbol Turnuvası sona erdi. Sekiz takımın katıldığı turnuvada finale Edebiyatçılar ile Sanatçılar takımları kaldı. Final karşılaşmasının galibi Edebiyatçılar oldu. Edebiyatçıların 6-4 kazandığı maçın sonunda turnuva kupasını şampiyon takıma Emek Partisi Van İl Başkanı Hayrettin Alan verdi. Gençlerin bölgedeki savaş karşısında geliştirdikleri dayanışmanın önemine vurgu yapan Alan, “Turnuvada kazanan barış ve dayanışma oldu” dedi. Turnuvada elde edilen gelirle alınacak oyuncaklar, Cizreli Üniversiteliler Platformu aracılığıyla Cizreli çocuklara gönderilecek.

Gazetemize konuşan kazanan takım oyuncularından Mahmut Yüksel, amaçlarının çocukları bir nebze de olsa mutlu etmek olduğunu söyledi. Bölgede tanklarla, toplarla süren bir savaş olduğunu belirten Yüksel, “Amedli bir Kürt olarak kadın, çocuk demeden Kürt halkını bu topraklardan dışlayan iktidarın yaptıklarına karşı bir ses olsun istedim” dedi. Abdurrahman Gökeş ise “Amacımız Cizre’deki çocuklara ufak da olsa bir yardım, bir katkı sağlamaktı. İnşallah böyle aktiviteler, yardım kampanyaları çoğalır. Çocuklar ölmesin maça gelsin” dedi. Turnuvada en çok golü atan Özal Ölmez ise “Bir nebze de olsa Cizre’deki çocuklar için bir şey yapmış olduğumuz için çok mutluyuz” dedi. 

Med Sunca ise dünyada ve ülkedeki katliamlara karşı bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Ferhat Çifçi “Savaş tüm kötülüklerin anasıdır” diyerek bölgedeki katliamlara tepki gösterirken, Serhat Zengin ise “Geleceğin özgürlüğü küçük umutlarla büyür. Biz insanlık adına ufak da olsa desteğimizi Kürt çocuklara adadık” dedi. Takım Kaptanı Ayhan Tam ise savaştan mağdur olan çocuklara destek vermeye devam edeceklerini belirterek “Katliamların durması gerekiyor” şeklinde konuştu. Maçın ardından turnuvaya katılan tüm oyuncular bir araya gelerek barış mesajları verdi. 

ÖNCEKİ HABER

Mermer ocakları flamingoları kaçırdı

SONRAKİ HABER

Hürriyet muhabirinden ‘Ensar Vakfı’ özrü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...