14 Nisan 2016 06:48

Eğitim Sen: 517 bin öğrenci yasak mağduru

Eğitim Sen Diyarbakır 1 No'lu Şubesi, sokağa çıkma yasakları ve eğitimde yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırladıkları raporda, dolaylı ve doğrudan toplamında 517 bin 708 öğrencinin yasaktan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Paylaş

Eğitim Sen Diyarbakır 1 No'lu Şubesi, kentte sokağa çıkma yasaklarını ve eğitimde hak ihlallerini raporlaştırdı. Bölgede 7 il, 19 ilçede toplam 60 kez sokağa çıkma yasağının ilan edildiği hatırlatılan raporda, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 27 bin 439 öğrenci, Sur ilçesinde 30 bin 251 öğrenci, sokağa çıkma yasağının devam ettiği mahallelerde 7 bin 450 öğrenci, dolaylı ve doğrudan olarak da toplam 517 bin 708 öğrencinin yasaktan olumsuz etkilendiğini kaydetti. 

Eğitim Sen, yürütülen savaşta devletin kendi meşruiyetini sağlamak için, muhalif bütün sesleri kısmak istediğini belirterek, çocukların da bu savaştan nasibini aldığını belirtti. 
Her savaşın ilk ve en çok etkileneninin çocuklar olduğuna işaret edilen raporda, "Çocuklar savaşta farkında olmadan mağduriyeti her şeyde hissetmişlerdir. Ayrıca onlarca çocuk Kürdistan'da sorgulayamadığı bu savaşta hayatını kaybetmiştir " ifadelerine yer verdi. 

Sur'dan göç eden 7 bin 450 öğrencinin farklı köy ve ilçelere göç etmek zorunda kaldığını aktaran sendika, maddi yeterliliğe sahip olanların kiralarda, maddi sıkıntısı olanların da akrabalarının evlerinde yaşamak zorunda kaldıkları ifade edildi. 

Milli Eğitim Bakanı'nın çocukların yaşadıkları sorunlarını görmezden geldiği vurgulanan raporda, Eğitim Bakanı'nın başka bir bakanlığın vekaletçisi gibi davrandığına dikkat çekiliyor. Eğitim Sen, savaş travması yaşayan çocuklara hiçbir psikolojik desteğin sunulmadığını, alt yapısı hazırlanmadan çocukların farklı okullara gönderilerek sorumluluğun alınmadığının altını çizdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP Kadın Meclisi: Altan Tan'ın söylediklerini kabul etmiyoruz

SONRAKİ HABER

Mermer ocakları flamingoları kaçırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...