13 Nisan 2016 17:22

Özgecan'in katilini öldüren Gültekin Alan'a yardım eden 5 kişi tutuklandı

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken ve babasını cezaevinde silahla vuran hükümlü Gültekin Alan'a yardım ettiği belirten gardiyan ve 4 kişi tutuklandı.

Paylaş

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesi ile ilgili katil zanlısı hükümlü Gültekin Alan'a yardım ettiği belirtilen Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, hükümlü Hüsamettin Bağlar ile eşi Gamze Bağlar sabah saatlerinde Adana Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılık 6 kişiyi "tasarlayarak adam öldürmek" iddiasıyla sorgu hakimliğine sevk etti. Mahkeme 6 kişiyi aynı gerekçelerle tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili katil zanlısı Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, Hüsamettin Bağlar ile eşi Gamze Bağlar'ın Cumhuriyet Savcısı'ndaki sorgusu tamamlandı. Savcı, halen 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, kasten öldürme' gibi suçlardan hükümlü Gültekin Alan, 'Silahlı çete kurmak' suçundan hükümlü olan Ahmet Tekin Baykal, Adana'daki paralel yapı operasyonunda tutuklanan Ferhat Yüksel ile hükümlü Hüsamettin Bağlar, eşi Gamze ve Hacı Ahmet Özdoğan'ı 'cinayet' ve 'Cinayete yardım ve yataklık' suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme, 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı verdi.

Gamze Bağlar ve Hacı Ahmet Özdoğan ile halen başka suçlardan cezaevinde olan Gültekin Alan, Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Yüksel ve Hüsamettin Bağlar tutuklanarak tekrar cezaevine gönderildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe'de Caner Erkin Galatasaray kadrosundan çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde gol sesi çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...