13 Nisan 2016 13:14

Malatya Kadın Platformu: Karanlık zihniyet her alana yansıyor

Paylaş

Malatya Kadın Platformu, eğitim alanındaki cinsel istismarları ve başta Malatya Gazi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nevzat Turan olmak üzere okul yöneticilerinin açıklamalarını protesto etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesinde gerçekleşen açıklamayı Songül Tunçdemir okudu.

Artık çocukları okullara gönül rahatlığı ile gönderemediklerini söyleyen Tunçdemir şöyle devam etti: "Toplam 8 bakanlığın bütçesine sahip, 150 bin nüfusu ile bu ülkenin gizli başkanlığını yapan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın skandal fetvalarının ardından Ensar Vakfında yaşanan rezalet; tecavüzcülere, tacizcilere sahip çıkması ve 'bir kereden bir şey olmaz' açıklamasıyla, yaşanan rezaletler ayyuka çıktı. Bizleri yönetenlerin karanlık zihniyeti, elbette ki sistemden palazlanmaya çalışanlar yoluyla her alanına yansımaktadır" dedi.

Bu olaylarla sıkça karşılaştıklarını belirten Tunçdemir, "Geçtiğimiz günlerde, aynı zamanda bir sendikanın yöneticisi olan Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı Nevzat T. , Anadolu’nun binlerce yıllık geleneği olan halk oyunlarına 'halt oyunları' diyerek, kadınlı erkekli oynanan bu oyunu oynayanları zina yapmakla eşdeğer görerek 'namus cinayetleri'ni onaylar tarzda paylaşım yapmıştır" şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir Gezi hikayesi

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe'de Caner Erkin Galatasaray kadrosundan çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...