13 Nisan 2016 12:53

HDP'den dokunulmazlık açıklaması: Sadece HDP değil tüm toplum hedefte

Paylaş

 AKP'nin Anayasanın 83'üncü maddesine geçici bir madde ekleyerek HDP milletvekillerinin yargılanmasının önünü açmaya yönelik girişimine tepki gösteren HDP, bu girişimin "Saray Anayasası" olduğunu söyledi. Değişiklikle toplumun geleceğini ipotek altına alınmaya çalışıldığını belirten HDP, AKP'nin topluma savaş zehiri içirmeye çalıştığını ifade etti.

HDP açıklamasında, "Bu Anayasa değişikliği önerisi 'Baldıran Zehiri'dir. Barış ve çözüm için 'Baldıran Zehiri'ni içemeyen Erdoğan ve AKP, şimdi bunu savaş zehri olarak tüm topluma içirmek istiyor" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, dokunulmazlıkların kaldırılması yoluyla iktidarın HDP üzerinden bütün topluma baskı, tehdit ve "hükümet terörü" uygulayacağına dikkat çekildi. AKP'nin bu şekilde HDP'nin olmadığı bir siyaset alanı yaratma çabası peşinde olduğuna işaret edilerek, "HDP ve dostlarını bir tehdit olarak gösteren ve Meclis'te dokunulmazlıklarını kaldırarak partiyi siyasetin dışına itmeye çalışan, yeni anayasa tartışmalarından uzak tutarak AKP-Saray Anayasasını oldu bittiyle hayata geçirmeyi hedefleyen zihniyet bilmelidir ki, bunlar arızalı demokrasinin tamamen berhava edilmesinin adımları olacaktır" denildi.

7 Haziran sonrası AKP-MHP işbirliği ile topluma müdahale edildiğine işaret edilen açıklamada, Türkiye'nin geleceğinin ipotek altına alınmak istendiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Her gün yaşanan baskıların, toplumdaki korku atmosferini genişletici adımların amacı böylesi bir ortamı kullanarak, Erdoğan'ın başkanlık sistemini bir kurtarıcı olarak topluma sunmaktır. Siyaset dışı yollarla Anayasa değişikliğine giden yolu her geçen gün genişletme çabalarının nedeni budur. Bu adımlar, siyaseti devre dışı bırakarak, kuvvetler ayrılığını iyice silikleştirerek, tarafsız olması gereken kurumları da bu planın parçası haline getirme ve Meclis'i tasfiye etme çabasıdır."

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının Türkiye açısından bir dönemeç olacağına değinen HDP, buna karşı direneceklerini belirterek, "Konuşan, düşüncesini özgürce ifade eden milletvekili de olsa 'biz ona dokunuruz' şeklindeki tehdit, halkın kararlılığını ve mücadelesini dün olduğu gibi yarın da asla geriletemeyecektir" değerlendirmesini yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halk oyunlarına 'zina' diyen müdür protesto edildi: İnadına el ele inadına halaya

SONRAKİ HABER

Anadolu Üniversitesi'nde yine ÖGB ve polis terörü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...