13 Nisan 2016 12:44

Halk oyunlarına 'zina' diyen müdür protesto edildi: İnadına el ele inadına halaya

Paylaş

Malatya Gazi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nevzat Turan’ın, sosyal medyadaki paylaşımında halk oyunlarını “zina” olarak nitelemesi Malatya Emek Gençliği tarafından protesto edildi.

Kız Meslek Lisesi önünde bir araya gelen Emek Gençliği üyeleri, “İnadına el ele, inadına halaya” yazılı pankartla eylem yaparak okullarında gericiliğe izin vermeyeceklerini ifade etti.

Emek Gençliği adına açıklamayı yapan Can Şakar, gençliğin bir kez daha gerici bir söylemin hedefi haline geldiğini ifade ederek, “Bu sefer iktidarın en tepesindekilerden değil ama onların bir dediğini iki etmeyen, adeta AKP’nin il başkanı sıfatına soyunan okul idarecilerinden birisi o iğrenç hayal dünyasını bizlere açtı. Gazi Lisesi müdür yardımcısı ‘Hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını, diz dize, göz göze, kol kola, sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister’ diyerek kültürel bir aktivite gerçekleştiren gençleri hedef gösterdi” şeklinde konuştu.

Gençler açıklamanın ardından halay çekti.

AKP'DEN MÜDÜRE DESTEK!

Nevzat Turan’ın, halk oyunlarını “zina” olarak nitelemesine AKP’den destek geldi. AKP Malatya İl Yönetim Kurulu üyesi Miraç Göçmez Facebook hesabından “Soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı’nı da, İl Müdürlüğü’nü de kınıyorum. Düşünce özgürlüğünü savunanlar, ellerinde kağıt ‘bak bunu yazmış’ diyorlar. Adam haklı yazmış, doğruyu yazmış. En önemlisi İslam dili ile yazmış. Zorunuza giden de bu…!” ifadeleri yer aldı.

Bu arada CHP de okul önünde protesto gösterisi yaptı. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da katıldı. Ağbaba, “Bu anlayış IŞİD anlayışıdır. Bu anlayış çocuklarımız için gençlerimiz için zararlıdır” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD tehlikesi Kilis'le sınırlı kalmayacak

SONRAKİ HABER

HDP'den dokunulmazlık açıklaması: Sadece HDP değil tüm toplum hedefte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...