13 Nisan 2016 11:04

THY yönetiminde Ensar, TÜRGEV ve Zarrab'a ödül veren TİM de var

Paylaş

Karaman’daki cinsel istismar skandalının merkezindeki Ensar Vakfı’nın Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın'ın da THY Yönetim Kurulu'nda bulunması tepki çekti. Akalın, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da avukatı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, THY yönetiminde yer alan, AKP ile bağlantılı isimler arasında Bilal Erdoğan’ın “en yakın arkadaşlarından” biri olarak tanınan İlker Aycı da var.

THY’nin 9 kişilik yönetim kurulunda dikkat çeken bir başka isim  Mehmet Büyükekşi. Büyükekşi, ABD’de “dolandırıcılıktan” tutuklanmadan önce  Reza Zarrab’a şirketinin rakamlarından hareketle Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un elinden ödül veren Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin başkanlığını yürütüyor. THY’nin bir başka yönetim kurulu üyesi ise, Ensar Vakfı’nın en büyük sponsorlarından Turkcell’in eski CEO’su Muzaffer Akpınar. Akpınar, 2001-2006 döneminde Turkcell CEO’su olarak görev yapmıştı.

THY yönetim kurulunda bir de “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kökenliler” var.  AKP iktidara geldikten hemen sonra THY Yönetimine giren, halen de Başkan Vekili olarak görev yapan Temel Kotil, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemle, onunla birlikte Belediye’de çalışan bürokratlardan biriydi. Ogün Şanlıer de, AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Halk Ekmek AŞ’de 2007-2013 tarihlerinde çalıştı, genel müdür yardımcılığı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ensar ve TÜRGEV, Diyanet’e sponsor oldu

SONRAKİ HABER

IŞİD muhbiri: IŞİD'in 70 ilde hücre evi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...