13 Nisan 2016 10:41

İdil halkı yerle bir edilen evlerini onarıyor

Paylaş

Sokağa çıkma yasağının 44 gün sürdüğü Şırnak’ın İdil ilçesinde birçok ev yakılıp yıkıldı. 30 Mart akşamı yasağın kısmi olarak kaldırılması sonrasında Turgut Özal ve Yenimahalle’deki evlerine dönen yurttaşlar, harabeye dönen evleriyle karşılaştı. Halk, hasar tespit çalışmalarının ardından top atışları ve ağır silahlar ile yerle bir olan yaşam alanlarını yeniden inşa etmeye başladı.

DİHA'nın haberine göre saldırı izlerinin en yoğun olduğu Turgut Özal Mahallesi’ndeki evini onarmaya başlayan Ali Şakar, el ele verip bu sürecin üstesinden geleceklerini söyledi. “Buralar bizim toprağımız, topraklarımızı bırakmayacağız” diyen Şakar, evlerini tekrar yıksalar yeniden inşa edeceğini belirtti.

Evinin yakılıp yıkıldığını anlatan Ömer Vesek de “Etrafa bakın birçok ev yıkılmış ama her yıkılan evin yanında yeniden inşa eden birileri var. Onlar yıksalar biz yerine yenisini yapacağız. Biz asla topraklarımızı terk etmeyeceğiz” dedi. Ömer Taşçı da “Bizi buradan sürseler bile yeniden geliriz. Burayı asla terk etmeyeceğiz. Koçerlikte kara çadırımızı nasıl yamadıysak, burada da top mermisinin isabet ettiği evlerimizi yamayacağız. Ne olursa olsun topraklarımızı bırakıp bir yere gitmeyeceğiz” dedi.

DHA'ya konuşan Turgut Özal Mahallesi sakini Emine Varlı ise enkaz haline gelen evinin yıkılmasına üzüldüğünü fakat insanların ölmesinin daha acı olduğunu söyledi. Varlı, 'Evim, eşyalarım yandı, hiç bir şey kurtaramadım. Perişan olduk. Ama keşke kimse ölmeseydi. Ev yine yapılır. İnsanlar ölmeseydi, her şey çözülür' dedi. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Suruç'ta katledilenlerin anısına açılan dernek kapatıldı

SONRAKİ HABER

Ensar ve TÜRGEV, Diyanet’e sponsor oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...