25 Nisan 2012 07:33

Kültür Sanat Sen TİS taleplerini açıkladı

KESK’e bağlı tek yetkili sendika olan Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen), 18 binden fazla kültür sanat ve turizm emekçisi adına taleplerini açıkladı. Talepler arasında, maaşlara 2012 yılında yüzde 20 zam, 2013 yılında yüzde 16 zam yapılması ve performans uygulamasına son verilmesi de va

Kültür Sanat Sen TİS taleplerini açıkladı
Paylaş

SES Genel Başkanı Çetin Erdolu ve BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol’un da katıldığı basın toplantısında konuşan Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, AKP’nin 4688 sayılı yasada yaptığı değişikliklerin evrensel sendikal hak ve özgürlüklere uygun olmadığını söyledi. Bu yasa ile hükümetin kendisine yakın sendikaların etkili ve yetkili olmasını isteğini belirten Demirkaya, bu şekilde toplu sözleşme döneminden bile geri düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

TALEPLERİMİZİN ARKASINDAYIZ

Hükümet ve Kültür Bakanlığı’ndan beklentilerinin tek işyerlerinde geniş katılımla belirledikleri toplusözleşme taleplerinin karşılanması olduğunu belirten Demirkaya, “Yıllardır iş kolumuzda yaşanan ekonomik ve sosyal hak eşitsizlikleri başta olmak üzere, tüm yapısal sorunlara kalıcı çözümler getirilmesini talep ediyoruz. Toplusözleşme sürecinin her aşamasına tüm olanaklarımızı ve enerjimizi kullanarak müdahil olacağımızı ve temsilcisi olduğmuz emekçiler adına hazırladığımız taleplerimizin arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)


BAZI TALEPLER

Kültür Sanat Sen’in 2012- 2013 toplusözleşme dönemindeki taleplerinden bazıları şunlar:
·    Maaşlara 2012 yılı için yüzde 20, 2013 yılı için yüzde 16 zam yapılmalı.
·    Ek ödemeler emekli maaşlarına yansıtılsın.
·    250 TL aile yardımı, her bir çocuk için 100 TL çocuk yardımı, 4 bin TL evlenme yardımı,  750 TL doğum yardımı, çalışanın kendisinin görev esnasında kaza sonucu ölümü  halinde net 3 bin TL anne-baba eş ve çocukların ölümü halinde net 1.500 TL ölüm yardımı ödenmeli.
·    Çalışanlara yılda bir kez Eylül ayında 1.500 TL yakacak yardımı verilmesi.
·    Tüm çalışanlara genel toplu sözleşme primi olarak 250 TL verilmesi.
·    2012 yılı için 150 TL, 2013 yılı için 180 TL toplu sözleşme ikramiyesi verilmesi.  
·    Yolluk ve harcırahların yüzde 100 oranında artırılması.
·    Sanat Kurumlarında çalışan sanatkarlara uygulanmakta olan pozisyonların ücret tavan ve taban oranlarının yüzde 20 oranında artırılması.
·    Sahne uygulatıcısı uzman memurların maaşlarının emekli müktesep hak aylığına getirilmesi.
·    Sanat kurumlarında çalışan idari sözleşmelilerin emekliliklerine yansımayan ikramiye ve teşvik ikramiyelerinin emekliliğe yansıması için maaşla birleştirilmesi ve emekli ikramiyelerinin bu hesaba göre ödenmesi.
·    Anayasaya, 657 sayılı Kanunun özlük hakları ve disiplin hükümlerine aykırılık arz etmesi sebebiyle performans değerlendirme kriterleri uygulamasına son verilmesi.

ÖNCEKİ HABER

TEDAŞ işçilerinin aileleri de gözaltında

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da 1 Mayıs Newroz coşkusuyla kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...