13 Nisan 2016 10:08

Brezilya'da koalisyonun bir ortağı daha ayrıldı

Paylaş

Bütçe açığını gizleme suçlamasıyla soruşturma geçirme ihtimali olan Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff’e, koalisyonunun bir ortağından daha darbe geldi. Brezilya İlerici Partisi (PP), Rousseff’in hükümetinden çekildi. 

PP, 47 milletvekilinin birçoğunun, Rousseff hakkında soruşturma açılması yönünde oy kullanacağını da açıkladı.

Geçen ay da koalisyonun hükümetinin en büyük ortağı Brezilya Demokratik Hareket Partisi (PMDB), Rousseff hakkındaki iddialar nedeniyle hükümetten çekilme kararı almıştı.

Soruşturmaya dair Brezilya Ulusal Kongresinin alt kanadındaki oylama pazar günü yapılacak.

Soruşturma talebinin Senatoya gönderilebilmesi için Kongrenin alt kanadının 513 üyesinden üçte ikisinin onay vermesi gerekiyor.

Alt kanadın ilgili komitesi, Rousseff’in azledilmesi için soruşturma başlatılması yönünde karar almıştı. Suçsuz olduğunu savunan Brezilya Cumhurbaşkanı, kendisine dair bir komplo yapıldığını söyledi ve yardımcısını da “darbe planının bir parçası” olmakla suçladı.

Devlet Başkanı Yardımcısı Michel Temer, pazartesi günü yayımlanan ses kaydında ulusal birlik hükümeti çağrısı yapıyordu. Bu kaydın ortaya çıkmasının ardından Rousseff, ismini vermeden Temer’in kendisini devirmek isteyenlerin ‘ele başı’ olduğunu ima etti.

Devlet Başkanı Rousseff, “Şimdi açıkça, seçimle başa gelen meşru bir devlet başkanının istikrarını bozmak için komplo kuruyorlar” dedi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Guardian'a göre Türkiye ve Suudi Arabistan, Batı’dan uzaklaşıyor

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Teröre destek veren vekilleri yargı önüne çıkarmak için harekete geçtik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...