25 Nisan 2012 05:10

Şemdinli'de 2'si muhtar 15 kişiye gözaltı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde evlere düzenlenen baskınlarda aralarında iki köy muhtarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.Şemdinli ilçe merkezi ile Günyazı (Qelaşk), Kayalar (Katune), Üstünağaç (Şavite) köyleri ve Tekeli (Gare) Köyü'nün Hazne ve Mağaraönü (Şıkevtan) mezr

Şemdinli'de 2'si muhtar 15 kişiye gözaltı
Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde evlere düzenlenen baskınlarda aralarında iki köy muhtarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Şemdinli ilçe merkezi ile Günyazı (Qelaşk), Kayalar (Katune), Üstünağaç (Şavite) köyleri ve Tekeli (Gare) Köyü'nün Hazne ve Mağaraönü (Şıkevtan) mezralarında polis ve jandarmalar, 50 ayrı eve baskın düzenledi. Baskınlarda Günyazı Köyü muhtarı Abdulhaluk Arslan, Kayalar Köyü muhtarı Rıfat Yavuz ile köylülerden İsmail Tekin, İsmet Kaya, Abdin Özkan, Lokman Atilla, Ömer Yüce, Mevlüt Kaya, Hamit Şin, Selim Avcı, Cabbar Kaya, Mutalip Çakmak, Necmettin Orman, Vahit Fırat ve M. Maşik Maviş gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan 15 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bekletiliyor. 15 kişinin Van'a götürülmesi bekleniyor.

Gözaltlıların ardından Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde geniş polisiye önlemler alınmaya başlandı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari Valisi, MGK'ya atandı

SONRAKİ HABER

Breivik’in savunması devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...