12 Nisan 2016 18:29

Bağdat Caddesi’ndeki tecavüz davasına başlandı: Bakanlık mağdur değil, sanık olmalı

Paylaş

Bağdat Caddesi’nde genç kadına bıçak tehdidiyle tecavüz eden servis şöforünün yargılanmasına başlandı. Tecavüze uğrayan kadının avukatı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya katılım talebine karşı çıkarak, “Bakanlık bu olayda mağdur değil suçlu konumda olması gerekir. Çünkü tecavüz olayının öncesinde gerekli toplumsal eğitim çabaları gösterilmemiş, tecavüzü önleyici tedbirler alınmamıştır. Olay sonrasında müvekkilimin gece geç saatlerde dışarda gezmesi, alkollü olması sorgulanmıştır” dedi. 

Servis şoförü Cengiz A’nın, Kadıköy’de 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B.’ye tecavüz ettiği gerekçesiyle “Cinsel saldırı”  ve “Nitelikli gasp” suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Cengiz A., cinsel saldırıya uğrayan E.F.B. ve taraf avukatları katıldı. E.F.B.’nin anne ve babasının da katıldığı duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı da geldi.

‘BAKANLIK SUÇLU KONUMDA OLMALI’

Duruşmada söz alan E.F.B.’nin avukatı Nuray Ünal ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya katılma talebinin reddedilmesini istediklerini belirterek, “Bakanlık bu olayda mağdur değil suçlu konumda olması gerekir. Çünkü tecavüz olayının öncesinde gerekli toplumsal eğitim çabaları gösterilmemiş, tecavüzü önleyici tedbirler alınmamıştır. Burada Bakanlığın hizmet kusuru vardır. Olay sonrasında müvekkilimin gece geç saatlerde dışarda gezmesi, alkollü olması sorgulanmış, olay basına yansımıştır” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Birsel Kurt ise katılma talebini yineledi. Mahkeme Bakanlığın davaya katılma talebini kabul etti.

UYUYAMIYORMUŞ

Sanık Cengiz A., “Savunma yapmak istemiyorum. Suçlama hakkında beyanda bulunmayacağım. Susma hakkımı kullanıyorum” dedi. Cumhuriyet Savcısı mütalaa verileceğini ifade etmesi üzerine söz alan sanık Cengiz A., “Ben psikolojik yönden rahatsızım. Bu nedenle ilaç kullanıyorum. Bu yüzden savunma yapmak istemedim. Cezaevinin psikiyatristi bana ilaç kullanmamı söyledi. Cezaevine girmeden önce bir rahatsızlığım yoktu. Uykusuzluk sorunum nedeniyle psikiyatriste gitme ihtiyacı hissettim. Savunmamı yazılı olarak yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve gelecek celseye kadar yazılı savunmasını sunması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı 6 Mayıs’a erteledi.

‘ÖLDÜRÜLMEDEN KURTULMASINA SEVİNDİK’

Dava sonrası adliye bahçesinde “Bağdat Caddesinde cinsel saldırıya uğrayan arkadaşımız asla yalnız yürümeyecek, tecavüzcüleri aklatmayacağız” yazılı pankart açan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu eylem yaptı. Duruşma sonrası açıklama yapan E.F.B.’nin avukatı Nuray Ünal da, “Aile Bakanlığının müdahillik talebi oldu. Biz bu talebin reddini savunduk. Çünkü bize göre Aile Bakanlığı’nın bugünkü uygulamaları tecavüzün engellenmesi olarak değil. İktidarın verdiği mesaj; kadının mini etekli, gece sokakta gezen, alkollü şeklinde nitelendirmeyle sanki tecavüze haklı bir zemin oluşturma yönünde oluştu. Müvekkilim alçakça bir saldırıya uğradı, travma yaşıyor. En büyük sevincimiz öldürülmeden bu olaydan kurtulması” dedi. 

 

 

(İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Çavuşoğlu'nu anlamakta zorlanıyoruz

SONRAKİ HABER

Galatasaray Fenerbahçe’yi ağırlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...