12 Nisan 2016 18:24

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Çavuşoğlu'nu anlamakta zorlanıyoruz

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Moskova artık ilk zamanlardaki gibi değil" şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Verilen yanıtta ise "Bakanın neye dayanıp böyle bir çıkarımda bulunduğunu anlamakta zorlanıyoruz" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'ya ilişkin açıklamalarına kendi resmi internet sitesinden son derece dikkat çekici ifadelerin yer aldığı bir metin ile yanıt verdi.

Yapılan açıklamada, Çavuşoğlu'nun "Moskova artık ilk zamanlardaki gibi değil" şeklindeki sözleri için, "Maalesef belirtmemiz gerekir ki, Çavuşoğlu'nun açıklamaları, ikili ilişkilerin özünün çarpıtılması için Türkiye'de yürütülen enformasyon kampanyasının bir parçasıdır" denildi. Devamında ise, bugün için ilişkilerin normalleşmesi yönünde herhangi bir emare bulunmadığının altı çizildi. 

Açıklamada, "Bir kez daha altını çizmek isteriz ki, mevcut krizin sorumluluğu tamamen Türk yönetimine aittir" ifadelerine yer verildi. Çavuşoğlu'nun verdiği sözkonusu röportajda, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili gerçeklerin bir kez daha çarpıtıldığını vurgulayan Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türk hükümetinin ilişkileri normalleştirmek için attığı adımlardan haberdar değiliz. Üstelik Ankara, bu adımların neler olduğunu çok iyi biliyor. Çavuşoğlu'nun Alparslan Çelik'in muhtemel iadesi ilgili soruya verdiği yanıt da sempatikti: Alparslan Çelik, Türkiye'de yasadışı silah bulundurduğu gerekçesiyle tutuklandı. Türkiye'deki savcılar ve yargı, Rusya'nın isteğiyle hareket etmez."

A Haber'e konuşan Çavuşoğlu, Rus uçağının düşürülmesinden sonraki dönem değerlendirildiğinde, Rusya'nın ilk zamanlardaki gibi duygusal olmadığını ve daha aklı selim davrandığını söylemişti.

Dışişleri Bakanı, "Bu iyiye işaret. Rusya'nın düşen uçak meselesini şahsileştirdiğini kaydetti. Rus uçağının düşmesi bizim istediğimiz bir şey değildi. Ancak angajman kuralları belli. O zaman da bu konuyla ilgili üzüntümüzü, taziyelerimizi en üst düzeyde ilettik. Önümüzdeki süreçte Rusya adımlar atarsa, biz ilişkilerimizi normalleştiririz" diye konuşmuştu. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismarda bulunan öğretmen hakkında yeni soruşturma

SONRAKİ HABER

Bağdat Caddesi’ndeki tecavüz davasına başlandı: Bakanlık mağdur değil, sanık olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...