12 Nisan 2016 17:00

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn: Vergi yoksula başka zengine başka

Paylaş

Arif BEKTAŞ 
Londra

Olağanüstü toplanan Birleşik Krallık Parlamentosu’nda bir açıklama yapan Cameron, kendisinin ve ailesinin vergilerle olan ilişkisini anlatmasına rağmen, tepkiler dinmedi. Anamuhalefet partisi İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, Cameron’un bütün hesaplarının ve gelirlerinin ortaya çıkarılmasını ve kaçırdığı vergiler varsa bunun hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Panama belgelerinin ortaya çıkmasıyla birlikte bir çok devlet lideri ve zenginlerin vergi kaçırdığı ortaya çıkarken, İngiltere Başbakanı David Cameron’un da babasının hesaplarında hissesi olduğunu ve bunu ilk günlerde inkar ettiğini kabul etti. Daha sonra verdiği vergileri kamuoyuna açıklamasına rağmen, İngiliz halkını ikna edemedi.

'İŞÇİLERİN VERGİLERİNİ KULLANIYORLAR!'

Cameron’un konuşmasından sonra söz alan Corbyn, uygulanan vergi sisteminin, zenginler için farklı ve yoksullar için farklı olduğunu söyledi. Vergi ödememek için yurt dışında şirketler kuran zenginlerin, tüm hesaplarının ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyen Corbyn, işçilerin ağır iş koşullarında çalışarak ödediği vergilerle krizlerin atlatılmaya çalışıldığını belirtti.  6 yıllık kemer sıkma politikaları sonucu bir çok ailenin aş evlerinde yemek aldıklarını, engellilerin sosyal yardımlarının kesildiğini, emeklilerin yoksulluğa terkedildiğini ve yaşam standardının bütün ülkede aşağı düştüğünü söyleyen Corbyn, “Eğer bu zenginler vergilerini ödeselerde bu sorunların hiç birini yaşamazdık” dedi.

'HERKES AÇIKLASIN'

Başbakan David Cameron ve Maliye Bakanı George Orbourne’un ardında Londra Belediye Başkanı Boris Johnson da gelirlerini ve ödediği vergilerin raporunu yayımladı. İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn ve Gölge Maliye Bakanı John McDonnell da ödedikleri vergilerin miktarını ve gelirlerini kamuoyu ile paylaştı. Başbakanın açıklamalarını ikna edici bulmayan halkın önemli bir kesimi başbakanın istifa etmesini isterken, bütün milletvekillerin ve zenginlerin gelir ve ödedikleri vergilerin miktarını açıklamasını istedi. Cameron ise, 23 Haziran’da yapılacak AB referandumu dolayısıyla partisi bölünmüş ve zor günler yaşarken, bu tartışmanın devam etmesi yanlısı olmadığını söyledi. Yapılan bir çok yorumda, Cameron’un başının dertte olduğu ve bir kaç aylık zor bir dönemden geçeceği belirtiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig 19 Mayıs'ta tamamlanacak

SONRAKİ HABER

Brezilya Devlet Başkanı Dilma'ya soruşturma darbesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...