12 Nisan 2016 14:44

Öğrenci Veli Derneği çocuk istismarını ve 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti

Paylaş

Öğrenci Veli-Derneği,  4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek amacıyla ve "Çocuğuma dokunma" diyerek  İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim  Müdürlüğünün bulunduğu sokakta bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen kitlenin önü polis tarafından kapatıldı, basın açıklaması İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  bulunduğu sokakta gerçekleşti.  

Ellerinde “4+4+4’e 444 itirazımız var! Çocuğuma dokunma! Umutlarıma, hayallerime, özgürlüğüme, gençliğime, inancıma, kıyafetime, geleceğime, bedenime, laikliğe dokunma!” pankartı açan velileri “Laik bilimsel eğitim için omuz ver”, “Öğrencilere tecavüz ettiler,rahat bakan, geniş bakan, boşa bakan Nabi Avcı koltuk rahat mı?”, "İflas eden 4+4+4 karşı bilimsel eğitime omuz ver", dövizleri taşındı.

Sık sık “Ensar elini okullardan çek”, “Çocuğuma dokunma hayallerini çalma”, “ Gerici ırkçı eğitime hayır” Sloganları atan Veli-Der üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu sokakta  alkışlarla düdüklerle AKP'nin eğitim politikalarını  protesto etti. 

Basın Açıklamasını Veli-Der üyesi Derya Şen okudu. 4+4+4  eğitim yasası yaşama geçtiğinden bu yana hükümet ve milli eğitim bakanlığı tarafından; eşit, parasız, nitelikli, laik, bilimsel eğitim talebleri tamamen ortadan kaldırıldığını belirten Şen, "Okul öncesi eğitime çocukların katılma oranı yüzde 53 gibi oranlara düştü. Çocuklarımızı sıbyan mekteplerine, Ensar gibi vakıflara mahkum ettiler" dedi. Devlet okullarına ve devlet yurtlarına ayrılmayan bütçelerin, kaynakların, kamu arazilerinin onlarca katı İHH’ya, Ensar’a, Önder’e ve türevlerine verildiğini söyleyen Şen, "Hükümet tarafından desteklenerek kurulan vakıflardan biri olan Ensar ‘da çocuklarımıza tecavüz edildiğini öğrendik.Günlerdir içimiz acımakta bu ve benzeri sözde vakıfların okullarımızda,okul idareleri tarafından ve Türkiye’nin her yerinde varlığı güçlenmekte. Hükümet ve milli eğitim bakanlığı tarafından  desteklenmeye devam edilmekte"dedi.

Şen, "4+4+4 uygulamalarına Artık Yeter demek için, bir umudu inşa etmek için Türkiye'nin her yerinden 444 veliyle toplu dava açacacağız" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ensesinden vurulan Suriyeli gazeteci öldü

SONRAKİ HABER

Emniyetin 10 Ekim öncesi istihbarat aldığı ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...