12 Nisan 2016 13:58

Nişanlısı ile nişanlısının babasını öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırmış müebbet hapis cezası

Paylaş

Erzurum'da nişanlısı 18 yaşındaki Burcu Şengel ile nişanlısının babası 65 yaşındaki Salih Şengel'i bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 22 yaşındaki kasap Ahmet Yavuz, iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 

Olay, 13 Ağustos 2015 günü merkez Aziziye İlçesine bağlı Ilıca Mahallesinin Mesire Sokak'taki 21 numaralı evde meydana geldi. Nişanlısı Burcu Şengel'i görmeye giden Ahmet Yavuz, iddiaya göre kendisi ile kaçmasını istedi. Burcu Şengel nişanlısının bu isteğini reddedince, Ahmet Yavuz tarafından zorla otomobile bindirilmek istendi. Kaçan Burcu Şengel'in çığlık atarak yardım istemesi üzerine, yardıma gelen babası Salih Şengel'i bıçaklayarak öldüren Ahmet Yavuz, ardından 61 yaşındaki anne Songül Şengel ile 58 yaşındaki komşuları Hayati Hıra'yı yaraladı. Yavuz, evde bir odaya girerek saklanmaya çalışan nişanlısı Burcu'yu da 27 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Otomobilde bekleyen kuzeni Ömer Yavuz ile birlikte kaçan Ahmet Yavuz, kısa sürede yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. 

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan karar duruşmasında markette kasaplık yapan Ahmet Yavuz'a nişanlısı Burcu, müstakbel kayınpederi Salih Şengel'i öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. 

Mahkeme heyeti, Ahmet Yavuz'un ayrıca Burcu'yu kaçırmaya teşebbüsten 2, annesi Songül Şengel'i yaralamaktan 2,5, komşuyu yaralamaktan 9 ay olmak üzere toplam 5 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, olayla ilgili olarak tutuksuz yargılanan Ahmet Yavuz'un kuzeni Ömer Yavuz'un ise beraatini kararlaştırdı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İlhan Çomak yine tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

Ensesinden vurulan Suriyeli gazeteci öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...