12 Nisan 2016 13:30

HDP'li Garo Paylan Beşiktaş taraftarına polis saldırısını İçişleri Bakanına sordu

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, dün Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da gerçekleşen Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi, polisin taraftara biber gazı ve tazyikli suyla saldırmasını Meclis gündemine taşıdı. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Garo Paylan, on binlerce taraftarın bulunduğu Vodafone Arena ve çevresinde yoğun gazdan etkilenenler arasında çocuk ve yaşlılarında olduğunu hatırlatar, Bakana şu soruları sordu:

* “Emniyet bariyerinin yıkılmaması ve can güvenliğinin korunması” için genç yaşlı demeden oraya gelen taraftarların üzerine emniyet güçlerinin gaz ve su sıkmasının tam olarak gerekçesi nedir?
* Aralarında birçok çocuk ve yaşlının da bulunduğu on binlerce insanın maçı izlemek için geldiği Vodafone Arena’da ve bir o kadar da kalabalık olan stadın çevresinde, stadın konumu da düşünüldüğünde, yapılan müdahalenin ardından yaşanabilecek bir izdiham riskini emniyet güçleri göz önüne almış mıdır? Yaşanabilecek bir izdihamın önlenmesi için emniyet güçleri ne gibi önlemler almıştır?

* Beşiktaş taraftarına, emniyet güçleri tarafından orantısız müdahale edildiğini düşünüyor musunuz?

*  Vodafone Arena önünde ne yaşandığının ayrıntıları ve taraftara neden bu şekilde müdahale edildiği tarafınızca araştırılacak, ihmali olan emniyet güçleri hakkında soruşturma açılacak mıdır?  (Ankara/EVRENSEL)

    

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de patlama: 2 asker hayatını kaybetti 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Kilis'e düşen roket mermisinden yaralanan belediye işçisi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...