12 Nisan 2016 13:10

Şenay Öz cinayeti katillerine ağırlaştırılmış müebbet istendi

Mersin'de 11 yıl önce boşandığı eşi Şenay Öz'ü, çocuğunun gözü önünde katleden Ali Kapu ile kardeşi Derviş Kapu ve boşandığı eşi İlknur Kirişti'nin yargılandığı davada savcı mütalaa verdi. Katil zanlısı Ali Kapu ile kardeşi Derviş Kapu hakkında ağırlaştırılmış müebbet isteyen savcı, Kirişti için de 15 ile 20 yıl arası hapis istedi.

Paylaş

Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde, 26 Ekim 2015 tarihinde eski eşi Şenay Öz'ü çocuğunun gözü önünde katleden Ali Kapu, kardeşi Derviş Kapu ve boşandığı eşi İlknur Kirişti ile birlikte yargılandıkları davanın 3. duruşması Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi görüldü. "Birlikte tasarlayarak ateşli silahla bir kişinin öldürülmesi" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Kapu kardeşler ve tutuksuz yargılanan Kirişti'nin katıldığı duruşmada avukatları hazır bulundu. Maktul Öz'ün çocukları, avukatları ve tanık Üstüner Keleş de katıldı.

Yapılan kimlik tespiti ile başlayan mahkemede tanık Üstüner Keleş dinlendi. Katil zanlısı Ali Kapu'nun kendisini Belçika'dan aradığını ve eski eşi Şenay ile çocuklarını görüp, görmediğini sorduğunu belirten Keleş, "Ben Ali'ye görmediğimi söyledim. Ali Belçika'dan geldikten sonra zaten bir kere görüştüm. Ardından eşini öldürdüğünü duydum" dedi. 

Ardından söz alan tutuksuz sanık İlknur Kirişti ise bir önceki duruşmada verdiği ifadeye aynen tekrar ettiğini söyledi. 

Sanıkların savunmasının ardından mütalaa veren iddia makamı, katil zanlısı Ali Kapu ile kardeşi Derviş Kapu'nun "Tasarlayarak, kasten adam öldürme" gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapsi, sanık İlknur Kirişti'nin ise "Kasten adam öldürmede yardım, yataklık yaptığı" gerekçesi ile 15 ile 20 yıl hapse mahkum edilmesini talep etti. 

Verilen mütalaanın ardından sanık avukatlarının mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talep etmesini kabul eden mahkeme heyeti duruşmayı 25 Nisan'a erteledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak ve Hakkari’de 2 asker hayatını kaybetti 7 yaralı

SONRAKİ HABER

Acilen kamulaştırılan mahalle yoluna polis barikatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa