12 Nisan 2016 12:57

Şırnak ve Hakkari’de 2 asker hayatını kaybetti 7 yaralı

Şırnak ve Hakkari’de çıkan çatışmalarda 2 asker hayatını kaybetti, 7 asker yaralandı. Yaralı askerlerden birinin durumu ağır

Paylaş

14 Mart'tan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı süren Şırnak’ta çıkan çatışmada 4 asker yaralandı. Ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş, hayatını kaybetti. Yaralı 3 askerin tedavisi ise devam ediyor.

Çatışmalar Cumhuriyet Mahallesi ile Bahçelievler mahallelerinde yoğunlaşırken top atışlarının yapıldığı bölgelerden sık sık silah ve patlama sesleriyle dumanlar yükseliyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada 1 asker hayatını kaybederken, 1'i ağır 4 asker de yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "12 Nisan 2016 Salı günü Hakkâri Dağlıca bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özgürlük Nöbeti’ne DİSK'ten destek ziyareti

SONRAKİ HABER

Şenay Öz cinayeti katillerine ağırlaştırılmış müebbet istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...