12 Nisan 2016 11:34

Suudi Kralı Selman'a devlet nişanı

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz’i sarayı önünde resmi törenle karşıladı. Kral Selman'a Devlet Nişanı verildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, saraya atlı kıta eşliğinde geldi. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, tören kıtasını selamladı. Törende Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Suudi Arabistanlı yetkililer ve üst düzey bürokratlar yer aldı.

İSTANBUL'DA KRİTİK İSLAM ZİRVESİ: SİSİ VE AKP ARASINDAKİ BUZLAR ERİYOR MU?

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, saray girişinde basına birlikte görüntü verdi. Kral Selman Bin Abdulaziz'e devlet nişanı verilirken Kral Selman kısa teşekkür konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı konuşmada, "Bugün burada sevgili dostum ve aziz kardeşim Selman bin Abdulaziz'e devlet nişanı vermek için toplanmış bulunuyoruz. Ülkemiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük destek sağladınız. Bu duygularla Devlet Nişanımızı Zat-ınıza takdim etmeyi şeref bilirim." dedi.

Kral Selman'a devlet nişanı verilmesi sonrası heyetler arası görüşmeye geçildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Cansel Buse'yi intihara sürükleyen öğretmene cinsel istismardan beraat

SONRAKİ HABER

Merkel: Türkiye'nin notası inceleniyor ancak Almanya'da ifade özgürlüğü var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...