12 Nisan 2016 11:05

İstismarda bulunduğu iddia edilen öğretmeni görevden almak yerine başka okula gönderdiler

Paylaş

Gökhan ÖNER

İzmir Bayraklı İmbat Ortaokulu’nda görev yapan Eğitim Bir Sen üyesi F.Ş. adlı öğretmenin, okuldaki kız öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. İddialar üzerine okula gelen müfettişlere ifade veren öğrenciler ve öğretmenler, F.Ş.’nin öğrencilere cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Ancak öğretmen görevden alınmak yerine başka bir okula atandı.
İzmir Bayraklı İmbat Ortaokulu’nda görev yapan ve AKP’ye yakın sendika olmasıyla bilinen Eğitim Bir Sen üyesi Fen Bilgisi Öğretmeni F.Ş.’nin, farklı zamanlarda kız öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Öğrenci velileri ve duyarlı öğretmenlerin olayı raporlaştırması üzerine okula gelen Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, öğrenci ve öğretmenlerin ifadelerini aldı.

MAĞDUR ÇOCUKLAR DA İFADE VERDİ

Öğrencilerin ve öğretmenlerin verdiği ifadelerde, F.Ş.’nin okul idaresinden maket uçak yapılması için özel bir oda talep ettiği öğrenildi. Buzlu camlı olan bu odada kız öğrencilere maket uçak yapımı bahanesiyle yanına çağırdığı öğrenilen F.Ş.’nin, odanın kapısını kilitleyerek, kapıya kız öğrencileri koyduğu belirtiliyor.

Cinsel istismar mağduru çocukların verdikleri ifadeler ise, okulda yaşanılan istismarın düzeyini ortaya koydu. Öğretmen F.Ş.’nin bir kız öğrenciye “Neden yanıma uğramıyorsun sorusuna?”, kız öğrencinin “Sizin yanınızda birçok kişi var” cevabını verdiği, bu cevap üzerine F.Ş.’nin, “Onlar bana kendini elletiyor sen elletmiyorsun o nedenle” yanıtını verdiği öğrenildi.
Bir aile ise F.Ş.’nin çocuklarına sürekli mesaj attığı ve hediyeler aldığını yönünde ifade verdi. Ailenin, F.Ş. ve çevresinin tehdit etmesi üzerine ifadesini değiştirmek zorunda kaldığı öne sürüldü.

Müfettişe verilen ifadelerde çocuklar cinsel istismara uğradıklarını ifade etmelerine rağmen F.Ş. görevden alınmadı. Eğitim Sen’in itirazının ardından başka bir okula atandı.

EĞİTİM SEN: GÖREVDEN ALINMALI

KESK Dönem Sözcüsü Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, olayın yaşandığı okullarda okul idaresine olayların bildirildiğini aktaran Kılıç, “Ancak her defasında okul idaresi bu sorunları ört pas etmek istemiş. Duyulmasını istememiş. Dolayısıyla sorun giderek büyümüş. Şu an ise iddia edilen şey cinsel istismar. Bu olay bilinmesine rağmen o öğretmen halen aynı okulda. Biz uyardıktan sonra başka okula gönderdiler. Ama bu da doğru değil. Görevden alınmalıdır” şeklinde konuştu. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Balkesir, Hakkari ve Antep'te operasyonlar: 30'a yakın gözaltı

SONRAKİ HABER

Özgecan Aslan'ın katilini öldürdüğü iddia edilen mahkumun kardeşi: Ağabeyimle gurur duyuyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa