12 Nisan 2016 09:43

Nükleer atıkların kaçak taşınması Meclis gündeminde

Paylaş

İzmir Gaziemir’de eski kurşun fabrikası bahçesinde gömülü olan nükleer atıkların mahkeme kararına rağmen ÇED raporu alınmadan yasadışı taşınmasıyla ilgili haberimiz TBMM’ye taşındı. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, haberimizdeki iddiaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın yanıtlaması talebiyle Meclise yazılı soru önergesi verdi.

Doğan, Bakan Sarı’ya şu soruları yöneltti:
* Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu fabrikada yürütülen çalışmalar hakkında bilginiz var mıdır? Bu alanda yürütülen çalışmaları denetleme sorumluluğu kimdedir?
* Gaziemir’de bulunan bu radyoaktif alanın bölgede yarattığı çevresel sorunlar ve canlı yaşamına etkileri konusunda bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma var mıdır? Var ise bu çalışmaların içerikleri nelerdir?
* Bu alanda yapılacak çalışma için Mahkeme’nin verdiği ve Danıştay tarafından            onaylanan karar neden uygulanmamaktadır?
* Alanda kazı yapılarak çıkarılan taş ve toprak kırma işlemlerine tabi tutularak, radyoaktivite oranının düşürülmeye çalışıldığı iddiaları doğru mudur?
* İlerde bu alanın kentsel dönüşüme tabi tutulacağı iddiaları doğru mudur? (İzmir/EVRENSEL)

NÜKLEER ATIKLAR KAÇAK TAŞINIYOR

ÖNCEKİ HABER

Soma’da madenciler sürünerek çalışıyormuş!

SONRAKİ HABER

‘Saray savaş istiyor’ demek ifade özgürlüğü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...