12 Nisan 2016 08:30

Suriye ordusu, büyük Halep operasyonuna hazırlanıyor

Paylaş

Suriye ordusunun Halep'te kuşatma altında bulunan mahallelere ve Halep çevresindeki cihatçılara yönelik operasyon başlatmaya hazırlandığı bildirildi. Operasyona 10 bini aşkın askerin ve Rusya Hava Kuvvetleri'nin de katılması planlanıyor.

General Süheyl el Hasan'ın komutasındaki 'Kaplan Güçleri' adlı askeri birlik geçtiğimiz hafta, başlatılacak büyük operasyon kapsamında kente sevk edilmişti. Kaplan Güçleri'nin Handarat'ın güneyini hedef alacağı ve cihatçıların saldırısı altındaki Kürt mahallesi Şeyh Maksud'a ulaşmaya çalışacağı bildirildi.

Kaplan Güçleri'nin başarılı olması Halep merkezindeki cihatçıların İdlib ve Türkiye'den ikmal yollarının kapanması anlamına gelecek.

Ancak Suriye ordusunun operasyonlarının Halep kırsalını da hedef alacağı belirtildi. Suriye'nin ekonomik başkenti olan Halep'teki savaş "Savaşların anası" olarak adlandırılıyor ve Suriye savaşının seyrini belirlemede kritik kabul ediliyor.

NUSRA HALEP ÇEVRESİNE 10 BİN MİLİTAN SEVK ETTİ

EİS'E OPERASYON

Öte yandan Suriye ordusu ve Hizbullah, Halep'in güneyinde Nusra Cephesi'nin öncülüğündeki cihatçılar tarafından ele geçirilen Eis kasabasına yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Al Masdar'ın haberine göre kasabada şiddetli çatışmalar yaşanırken, operasyon öncesi Suriye ordusunun Eis'e 300 füze göndererek cihatçıların savunmalarını zayıflatmaya çalıştığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

HALEP VE KUZEYİNDE SON DURUM (Twitter: @petolucem)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Halep'in kuzeyinde 2 günde 13 köyü ele geçirdi

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Dokunulmazlık düzenlemesi bugün yarın Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...