12 Nisan 2016 04:05

Rusya: Türkiye, Suriye ordusu mevzilerini vurdu

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye ordusuna bağlı topçu birliklerinin Lazkiye'de Suriye ordusu mevzilerini vurduğu kaydedildi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ise Ankara'yı Suriye'deki ateşkesi bozmaya çalışmakla suçladı.

Sputnik'in haberine göre Rusya’nın Suriye’deki ateşkesi izleme merkezinin haber bülteninde, Suriye’nin, Türkiye ordusunun saldırısına maruz kaldığı aktarıldı.

"Türkiye’nin sınırdaki ‘nedensiz’ faaliyetlerini sürdürdüğünü" belirten ateşkes izleme merkezi, Suriye sınırlarına yönelik askeri aktiviteleri şöyle sıraladı:

“10 Nisan 2016 tarihinde saat 8.30 ilâ 9.20 arasında, Metişli yerleşim birimi yakınlarındaki Türk topçu birliği, Lazkiye bölgesindeki Suriye hükümet ordusunun mevzilerini ateşe tuttu. Saat 13.00’da, aynı ateş mevziinden Gebelli yerleşim birimine yönelik topçu saldırısı düzenlendi.”

'TÜRKİYE ATEŞKESİ BOZMAYA ÇALIŞIYOR'

Öte yandan Suriye Resmi Haber Ajansı SANA'nın haberine göre, dün Şam'da BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya gelen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın, Şubat ayından beri yürürlükte olan ateşkesi bozmak için cihatçı gruplara emir verdiklerini ve bu grupların sık sık ateşkesi ihlal ettiklerini iddia etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Traktörle dereye uçan yaşlı çift yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kilis merkezine 2 roket mermisi daha isabet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...