11 Nisan 2016 16:59

Rusya: Türkiye sınırından beslenen Nusra, Halep çevresine 10 bin militan sevk etti

Paylaş

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Yetkilisi Sergey Rudskoy, el Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin Şam ve Halep arasındaki yolu kesmeyi planladığını belirterek, bu kapsamda Halep'in güneybatısına 8 bin, kuzeyine ise yaklaşık bin 500 olmak üzere kente yaklaşık 10 bin militanın sevk edildiğini bildirdi.

Sputnik'in haberine göre Rudskoy, "Eğer teröristlerin bu önlemlerini engellemezsek, Suriye'nin kuzey kesimleri yeniden kuşatma altına girebilir. Bu nedenle, Suriye ordusu ve Rus birliklerinin faaliyetleri, El Nusra'nın planlarını bozmaya yönelik" dedi.

Bu bağlamda herhangi bir operasyon planlanmadığını söyleyen Rudskoy, "Sınırın Türkiye tarafından, ABD'nin kontrolündeki muhaliflerin bulunduğu bölgeler üzerinden El Nusra'ya silah sevk ediliyor" diyen Rudskoy, ateşkes sağlanmasına rağmen, Türkiye sınırlarından Nusra Cephesi'ne silah ve militan desteğinin sürdüğünü dile getirdi.

Suriye Başbakanı Vail Nadir Halki'nin, 'Rus Hava-Uzay Kuvvetleri ile Suriye ordusunun Halep'i kurtarmak için ortak operasyona hazırlandığını' söylemişti. Rusya, bu açıklamayla Halki'nin sözlerine de açıklık getirmiş oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Urla Cezaevi'nde yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Beyaz Toros'tan açılan ateşle vurulduğu iddia edilen 17 yaşındaki Semra Çelik yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...