11 Nisan 2016 14:33

Kilis'e 5 katyuşa roketi düştü: 4'ü ağır 12 kişi yaralandı

Paylaş

Kilis kent merkezindeki 2 mahalleye, sınırın Suriye tarafından ateşlenen 5 katyuşa roketatar mermisi düştü. Roketlerden 3'ü boş araziye düşerken, 2'si yerleşim alanlarında patladı. 4'ü ağır 12 kişinin yaralandığı patlamalara neden olan roket mermilerinin atıldığı IŞİD denetimindeki bölge topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.

Saat 18.15 sıralarında sınırın Suriye tarafından ateşlenen 5 katyuşa roketatar mermisi, Atatürk ve Saraç Mehmet Çavuş mahallelerine düşerek patladı. Roket mermilerinden 3'ü boş araziye düşerken, 2'si ise yerleşim alanlarının bulunduğu bölgede patladı. Patlamaların şiddetiyle bölgedeki ev ve araçlarda hasar meydana gelirken, bölgeye polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bölgeye giden ekipler, vatandaşları uzaklaştırıp yaralanan 12 kişiyi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan vücuduna şarapnel parçası isabet eden ve hayati tehlikesi bulunan 4 kişi ameliyata alındı. Diğer yaralıların genel sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

IŞİD BÖLGESİNE TOP ATIŞLARI YAPILIYOR

Kentte gerginliğe yol açan gelişmenin ardından roket mermilerinin daha önce olduğu gibi yine patlamanın olduğu bölgeye 20 kilometre mesafedeki IŞİD denetimindeki bölgeden geldiği saptandı. Bu saptama sonrası sınır hattında konuşlu topçu birlikleri bu bölge ateş altına alındı. Sık sık obüslerle Suriye tarafındaki IŞİD mevzileri hedef alınırken, patlama sesleri Kilis'ten de duyuluyor.

Bölgede, Türkiye destekli cihatçı gruplarla IŞİD arasında çatışmalar da yaşanıyor.

DAHA ÖNCE 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgeden geçen 18 Ocak ile 8 Mart günleri ateşlenen roket mermileri Kilis'te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 4 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Bunların yanı sıra Suriye tarafından zaman zaman atılan roketler Kilis kent merkezindeki yerleşim alanlarına isabet etmiş, hasara yol açan patlamalarda yaralanan olmamıştı. Son olarak geçen perşembe günü Suriye tarafından atılan roket mermileri nedeniyle 3 kişi yaralanmıştı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kilis kent merkezine roket mermilerinin düşmesinin ardından Kilis Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada patlamada 12 kişinin yaralandığı belirtilerek şöyle denildi:

"11.04.2016 tarihinde saat: 18.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket Kilis şehir merkezindeki muhtelif yerlere düşmüştür. Olay sonucunda İlimizde yaşayan 12 vatandaşımız yaralı olarak kaldırıldıkları Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Ağır yaralı bir vatandaşımızın tedavisi devam etmekte olup diğer yaralı vatandaşlarımızın ise hayati tehlikesi bulunmamaktadır." (Kilis/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Faik Bulut: Özerklik, günlük siyasete, konjonktüre kurban edildi

SONRAKİ HABER

Fırat Anlı: Özyönetimi ağırlıkla Kürtler ve Kürdistan için istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...