11 Nisan 2016 13:18

DİSK’ten dostcam patronuna uyarı: Dayanışma nasıl olur sana göstereceğiz

Paylaş

Dostcam işçilerinin direnişinin 11. gününde Çiğli Belediyesinde çalışan Genel-İş 5 No’lu Şube üyesi işçiler dayanışma ziyaretinde bulundu. Çiğli Belediyesinde çalışan 300’e yakın belediye işçisi sloganlarla Çiğli Organize Sanayi Bölgesi içinde yürüyerek, Dostcam işçilerinin yanına geldi. Dostcam işçileriyle birlikte 400 işçi hep bir ağızdan, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Sendikayı kabul et, üretime davet et”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. 

Ziyarette konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı “Dostcam’ın sahipleri tarafından burada sendikamız tarafından yalnız bırakıldığınız ifade edilse de aslında DİSK olarak biz 11 gündür işverene iş barışını sağlama müsaadesi vermiştik. Ama baktık ki işverenden bir adım yok bugün 5 No’lu, yarın diğer şubelerimiz ve bu direniş kazanılıncaya kadar haklı taleplerimiz yerine gelinceye kadar İzmir’deki 30 bin üyemizle bu direnişin yanındayız. Bundan sonra dayanışma nasıl örgütlenir, organize sanayi nasıl inletilir, sana göstereceğiz Dostcam’ın sahibi” diye konuştu. 

HALEN ÜRETİMDE OLAN İŞÇİLERE ÇAĞRI

Ziyaret için teşekkür eden işçilerden Süleyman İssi de “Yıllarca çeke çeke yükün altından kalkamaz olduk. Arkadaşlarla bir araya geldiğimizde de işten çıkarıldık. Birliğin, kardeşliğin nasıl olduğunu direnişte bir kez daha öğrendik. İki talebimiz var işten atılanların geri dönmesi, sendika talebimizin kabul edilmesi” dedi.

DİSK Cam Keramik-İş’te örgütlenen Dostcam işçileri, bir arkadaşlarının sendika üyeliğinden dolayı işten atılması üzerine bir gün üretimi durdurmuş, Dostcam patronları bütün işçilerin çıkışını vermişti. Fabrikada halen 15-20 kişilik bir grupla üretim sürdürülmeye çalışılıyor. (İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Yeni Çeltek’te direniş sürüyor

SONRAKİ HABER

Star’ın 'Taşerona süresiz iş' haberi kendi kendini tekzip ediyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...