11 Nisan 2016 13:02

İGDAŞ’tan 4 işçiye Erdoğan cezası!

Paylaş

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ) 4 çalışanını sosyal medyadan cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla işten attı.

soL.org’un haberine göre, Hasan İleri, Umut Yıldırım, Deniz Gökçe Örs ve Nehir Aksoy adlı İGDAŞ çalışanları, neyle suçlandıklarını ısrarla öğrenmek istemelerine karşın, gerçek neden kendilerine söylenmedi. “İş sahiplerine hakaret”, “Çalışma arkadaşlarını küçük düşürmek”, “Mesai arkadaşlarına hakaret”, “İşyerinde AKP’lilerin huzurunu bozmak” gibi suçlar isnat edildi. Ayrıca Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları da neden gösterildi.

Yazılı bir açıklama yayımlayan işçiler, “Çalışanlarının sosyal medya hesaplarını kontrol ederek işten çıkarma için “kanıt” toplamaya çalışan, hükümeti ve uygulamalarını düşünce özgürlüğü sınırları içinde eleştiren çeşitli sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek ihbar ve kıdem tazminatı hakkını da gasbederek işten çıkaran İGDAŞ yönetiminin bu uygulaması en zalim diktatörlüklerde bile eşine az rastlanır bir uygulama olarak tarihe geçti” dedi. Açıklamada, “İGDAŞ yönetiminin tavrına karşı tüm hukuk yollarıyla mücadele edeceğimizi ve haklarımızı kazanana kadar hesap sormaya devam edeceğimizi bir kez daha tüm kamuoyuna, emek örgütlerine ve işçi dostlarımıza duyuruyoruz” denildi.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI PROTESTO ETTİ

TMMOB'a bağlı Makine Mühendisleri Odası, İGDAŞ işçileri ile dayanışmak ve İGDAŞ’ı protesto etmek amacıyla Alibeyköy’deki İGDAŞ Genel Müdürlük binası önünde basın açıklaması yaptı. “Bu korku size bu onur bize yeter”, “İGDAŞ’ın sahibi AKP mi?” ve “Şüphesiz kul hakkı yemeyi en iyi siz bilirsiniz” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde, “İGDAŞ işçisi yalnız değildir”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganları atıldı. Açıklamaya CHP İstanbul milletvekilleri Dursun Çiçek ve Gülay Yedekçi de destek verdi. 

İşten çıkarılanlardan Umut Yıldırım, iş sözleşmelerinin görmezden gelinerek işten çıkarıldıklarını söyledi. Yıldırım, kendilerine karşı alınan bu kararı, “Alçaklıktır, vicdansızlık ve zulümdür” şeklinde yorumladı. Ardından basın açıklamasını yapan işçilerden Umut Yıldırım’ın eşi Nurgül Yıldırım, son dönemlerde belediyelerin, hükümetin yan kuruluşu olduğunu ve hükümete muhalif olarak yükselen her sesi kısma, sindirme ve tasfiye etme politikalarının uygulandığını söyledi. Yıldırım, İGDAŞ’ın 4 işçiyi sosyal hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarını ve “AKP’li çalışanların huzurunu bozma” gerekçeleri göstererek işlerine son verdiğini aktardı. 

'BU ZİHNİYETİN KARŞISINDAYIZ'

İGDAŞ Genel Müdürünü aradığını, fakat kendisine bile dönüş yapılmadığını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ise “Bir milletvekilinin telefonuna bile bakmayan, geri dönüş yapmayan biri, iki çocuğu ile işsiz kalmış bir insanı düşünür mü hiç?” diye sordu. Bu zihniyetin karşısında yer alacaklarını söyleyen Yedekçi, işçilerin yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Eylem sloganlarla son buldu.  (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Muhalifler ve ordu, Şam yakınlarında kameralar önünde ateşkes imzaladı

SONRAKİ HABER

Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey: İnsana barış yakışır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...