11 Nisan 2016 12:55

Muhalifler ve ordu, Şam yakınlarında kameralar önünde ateşkes imzaladı

Paylaş

Suriye’de başkent Şam yakınlarındaki el Nasriye Köyü'nde hükümete muhalif savaşçılar ile Suriye ordusu arasındaki ateşkes anlaşması, cumartesi günü Rus komutanların da katılımıyla kameralar önünde imzalandı.

Sputnik'in haberine göre ülkede 27 Şubat’ta başlayan ateşkes kapsamında son olarak Şam yakınlarındaki el Nasriye köyünde ateşkes anlaşmasının imzalandığı tören, çok sayıda gazeteci tarafından görüntülendi.

AFP, anlaşmanın eylül ayından bu yana Suriye ordusuna hava operasyonlarıyla destek veren Rusya’nın arabuluculuğunun son örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Rusya, ateşkesin başladığı tarihten bu yana 60’a yakın yerde 50’den fazla silahlı örgütün ateşkesi kabul ettiğini belirtiyor.
AFP’ye konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da, “Daha önce asıl odağımız savaştı ancak şu anda barış sürecine odaklandık” dedi.

Rusya’nın basın turuna katılan gazetecilere konuşan Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar ise, ABD’nin ateşkes ihlallerine kayıtısz kaldığını belirterek “Biz kalıcı bir ateşkes istiyoruz. Şu anda çok sayıda ihlal var ve ateşkes çökebilir” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Haber yapmazsak istismar ortadan kalkacak mı?

SONRAKİ HABER

İGDAŞ’tan 4 işçiye Erdoğan cezası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...