11 Nisan 2016 12:59

Özgecan Aslan'ın katili öldürüldü

Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde tecavüz girişimine direndikten sonra öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katili 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, cezaevinde saldırıya uğradı. Ahmet Suphi Altındöken, kaldırıldığı hastanede öldü.

Geçen yıl 3 Aralık'ta Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altıdöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde saldırıya uğradı. Silah sesleri duyulurken ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ayrı ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İlk bilgilere göre Necmettin Altındöken'de 2, oğlunda ise 1 kurşun yarası tespit edilirken, 2 kişi tedaviye alındı.

Yaralanan Ahmet Suphi Altındöken hastanede öldü.

SİLAH TUVALETTE BULUNMUŞ

Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde vurularak öldürülmesi konusunda Cumhuriyet Savcılığı ile cinayet masası dedektiflerinin inceleme ve sorgulamaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan Gültekin Alan'ın sorgulandığı anlaşıldı. Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi. Sorgulama ekibinin bazı mahkumların suçu üstlenmesi olasılığını da dikkate alarak, sorgulama yaptığı bildiriliyor.

Adalet Bakanlığı'ndan gönderilen iki müfettiş ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililer de akşam saatlerinde Adana'ya ulaşıp, doğruca Kürkçüler Cezaevi'ne geçti.  (DHA)

ÖZGECAN'IN AİLESİNDEN İLK AÇIKLAMA: BU KADAR KOLAY ÖLMEMELİYDİ

ÖZGECAN ASLAN'IN ANNESİ: HİÇBİR ŞEY KIZIMI GERİ GETİRMEZ

ÖNCEKİ HABER

‘Kimlik numaraları yeniden tanımlanmalı’

SONRAKİ HABER

Turkcell’e bir tepki daha: #SansürCell

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...