11 Nisan 2016 11:03

Çorum’da Ankara Katliamında yaşamını yitirenler adına Barış Ormanı oluşturuldu

Paylaş

KESK Çorum Şubeler Platformu, 10 Ekim 2015'de Ankara Garı’nda meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler anısına Çorum merkeze bağlı Büyükdivan Köyü’nde “Barış Ormanı” oluşturdu

KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve üyelerinin yanısıra çeşitli siyasi parti temsilcilerinin de hazır bulunduğu etkinlikle yüzlerce fidan toprakla buluştu. 10 Ekim’de Ankara Garı önünde yaşanan katliamda yaşamını yitiren Emek Partisi üyesi Emine Ercan’ın da mezarının başında anıldığı törende bir konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Öztkürk, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının üzerinden 6 ay geçtiğini belirterek, “Arkadaşlarımızın miraslarına, emek, demokrasi ve barış mücadelelerine layık olmak için her ayın 10’unda onlarla birlikte dayanışma içinde olmaya çalıştık. Bugün burada kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, onların mücadelelerine sahip çıkmak, geleceğe dair umutlarımızı büyütmek için geldik” dedi.

“Barış Ormanı’nı Büyük Divan Köyü’nde kurmamızın amacı 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren canlarımızdan Emine Ercan’ın burada yatıyor olmasıdır” diyen Öztürk, düşmanlık tohumları yerine barış tohumları ekmeye geldiklerini söyledi.

10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi mitingiyle ülkemizin içine sürüklendiği çatışmalı ve kutuplaştırıcı ortama dur demek istediklerini kaydeden Öztürk, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Reyhanlı, Suruç, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da patlayan bombalar ile memleket barut fıçısına döndü.Her gün gelen şehit, genç, kadın, çocuk ölümleriyle ülkemiz cenaze evine döndü. İşte biz bu ülkenin çocukları ve gençleri ölmesin diye, çocuklar babasız büyümesin, anneler ağlamasın diye “Barış ve demokrasi” dedik. Ne yazık ki Ankara Garı’nda katledildik.
Bu saldırıda 101 arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu, sevdiklerimizi yitirdik. 400’ün üzerinde arkadaşımız hastanelerde tedavi gördü hala görüyor ve onlarcası sakat kaldı. Biliyoruz ki, yolumuz uzun, işimiz çok. Ancak bizi büyütecek olan da bedenlerini siper eden yoldaşlarımızın bıraktığı yerden devam etmek, birlikte ve ortak mücadeleyi geliştirmek, faşizmden hesap sormaktır. Bizleri kanla, bombalarla susturmak, korkutmak, uslandırmak ve terbiye etmek isteyenlerden hesap soruncaya, bu katliamın arkasındaki bütün karanlık ilişkiler açığa çıkarılıncaya kadar bir an olsun durmayacağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz.
Barış Karanfili yoldaşlarımıza vereceğimiz söz hepimizin özlemini çektiği barışı ve demokrasiyi sağlamak ve iktidar uğruna her şeyi yapabilecek kadar gözü kararanları, katliamı gerçekleştirenleri açığa çıkarıp hesap sormak olacaktır. Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz.”
Etkinlik, köy konağında verilen lokmanın ardından sona erdi. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir binaya beş okul, beş okula beş karargah

SONRAKİ HABER

‘Hukuk’, İlhan’ın hayatına el koydu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...