11 Nisan 2016 10:56

Bir binaya beş okul, beş okula beş karargah

Diyarbakır Sur'da karargaha dönüştürülerek boşaltılan 5 okul bir binaya taşındı. 5 okulun toplam 4 bin 520 öğrencisinden sadece 880'i bu binadaki eğitime gidiyor.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden kuşatma kapsamında karargah olarak kullanılan 5 okul, Yenişehir ilçesinde yeni inşa edilen bir binaya taşındı. Karakola dönüştürülen Mardin Kapı İlkokulu, Mardin Kapı Ortaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Süleyman Nazif İlkokulu'nun tabelaları Yenişehir'de yapılan binaya asıldı. Sur'daki kuşatma nedeniyle başka merkez ilçelere göç etmek zorunda kalan yurttaşlar çocuklarını da okula göndermiyor. 5 okulun toplandığı 32 sınıflı binada, sadece 880 öğrenci okula gidiyor. Kayapınar ve Bağlar ilçelerine göç eden ailelerin çocukları, taşımalı sistemle sabah 10, öğleden sonra da 10 servisle okula getirilip götürülürken, birçok öğrenci de okula gitmiyor. 

Mardin Kapı İlkokulu/Ortaokulu'nda 950 öğrenciden 200'ü, Süleyman Nazif İlkokulu'nda 970 öğrenciden 200'ü, Cumhuriyet İlkokulu'nda bin öğrenciden 180'i ve Yavuz Selim Ortaokulu'nda da bin 600 öğrenciden sadece 300 öğrenci okula gidiyor. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş Ankara şubelerinden yasaya karşı eylem: Köleliğe karşı gücümüzü birleştirelim

SONRAKİ HABER

Çorum’da Ankara Katliamında yaşamını yitirenler adına Barış Ormanı oluşturuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...