11 Nisan 2016 09:11

HDP, tarımsal yayım ve danışmanlık projesini Meclise taşıdı

Paylaş

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Projesini Meclise taşıdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle Meclise soru önergesi veren Ayhan, “Ülkemizde istihdam bekleyen binlerce ziraat ve gıda mühendisi ile tekniker olduğu gerçeği de dikkate alınarak, üreticilerin sınırlı bilgiye sahip olmalarından kaynaklı sorunların çözümünde aktif rol alan tarımsal danışmanların desteklenmesi hem işsizlik açısından hem de verimli üretim noktasında zaruret arz etmektedir” dedi .

Ayhan, Bakan Çelik’e şu soruları sordu. 

* Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetleri Projesine son verileceği iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?

* Tarım alanında gelişmiş ülkelerin tarımsal faaliyetlerinde benzer uygulamalar mevcut mudur? Mevcut ise bu uygulamaların tarımsal üretime etkileri nasıldır?

*  Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetleri Projesinin uygulama süreçlerinde tespit edilen sorunlar nelerdir? Bu sorunların çözümü konusunda ne gibi çalışmalar     yapılmıştır?

* Karşılaşılan sorunların çözümü konusunda üniversitelerin ve ilgili meslek örgütlerinin     görüş ve önerileri alınmış mıdır?

* Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetleri Projesinin üretime yansımaları konusunda bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır? Varsa bu çalışmanın sonuçları nelerdir?

* Tarımsal desteklemeler ve hibe projelerinde üreticiye belli oranda danışman veya teknik eleman desteği verilmek koşulu ile projenin  başlangıcından bitimine kadar zorunluluk getirilmesi yönünde talepleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

* Tarım danışmanlarının maaş ve özlük haklarının geliştirilmesi ile ilgili herhangi bir çalışmanız mevcut mudur? Mevcut ise bu çalışmalar nelerdir? Mevcut değil ise tarım danışmanlarının talepleri doğrultusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

* Tarım danışmanlarının özlük haklarının devlet güvencesine alınması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz? (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Destina’nın adı Çankaya’da yaşayacak

SONRAKİ HABER

Yarın davası görülecek olan İlhan Çomak: Özgürlük bana mutlaka uğrayacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...