11 Nisan 2016 09:01

Silopi’de kaymakamlık seyyar satıcılığa başladı

Paylaş

Beyar ÖZALP
Şırnak

İkinci kez ilan edilen sokağa çıkma yasağının bir haftayı doldurduğu Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün gece  kaymakamlığın yaptığı duyuru halkın tepkisini çekti. Kaymakamlık yaptığı duyuru ile Yenişehir, Dicle ve Ofis mahallerinde güvenlik güçleri gözetiminde belli saatlerde dolaşacak seyyar marketlerde ücret karşılığında ihtiyaçların karşılanabilineceğini belirtti. Kaymakamlık duyurusunda ayrıca çatışmaların devam ettiği ve üç mahalle dışında kalan mahallerde seyyar marketlerin dolaşmayacağını, sokağa  çıkma yasağının devam ettiğini ve uymayanlar hakkında yasal işlem yapacağını vurguladı.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede telefon ile ulaştığımız Fadıl Tay adlı yurttaş çatışmaların başladığı ilk gün Barbaros Mahallesindeki evini bırakarak  Yenimahalle’deki akrabalarının yanına sığındığını belirti. Tay’a Kaymakamlığın yaptığı duyuruyu sorduğumuzda “ Yasağa bu kez hazırlıksız yakalandık, birinci yasağın yaralarını sarmaya çalışırken şimdi tekrar yasak ilan edildi ve biz sadece birkaç parça eşya dışında bir şey alamadık. Birkaç aile aynı evde kalıyoruz ve temel ihtiyaç maddelerimiz yeterli değil. Belli saatler seyyar marketler dolaştıracaklarına insani olmayan sokağa çıkma yasaklarını kaldırsınlar” cevabını verdi.

SADECE 3 MAHALLEDE DEĞİL 11 MAHALLEDE YURTTAŞLAR YAŞIYOR

Görevden uzaklaştırılan Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ise ilçenin 11 mahalleden oluştuğu bilgisini vererek seyyar marketlerin sadece 3 mahallede dolaşacağını  belirti. Aydemir “ sadece üç mahallede değil tüm mahallerde yurttaşlar yaşıyor ve diğer sekiz mahallede halkın yüzde yetmişi bulunuyor. Ordaki yurttaşlar özellikle gıda konusunda sorun yaşıyorlar” diye konuştu. Şırnak’taki sokağa çıkma yasağının ardından Şırnak nüfusunun büyük bir kısmının Silopi’ye taşındığını belirten Aydemir “Şırnak ile beraber her evde şu an 20-30 arasında kişi kalmakta. Daha önce herhangi bir bilgi verilmediği için yurttaşlar hazırlıksız yakalandı” diye konuştu.

‘İLÇEDE SU SIKINTISI YAŞANIYOR’

İlçede temel gıda ihtiyaçların eksikliğinin yanı sıra su  sıkıntısının da ciddi bir şekilde yaşandığını ifade eden Aydemir yasağın ilk günlerinde belediye çalışanlarının suların olmadığı mahallelere su verilmesinin engellendiğini iki günden beri mahallelere sırayla su vermeye başladıklarını belirtti. Aydemir, halkın sorunlarını çözmek için aradıkları ilçe kaymakamının telefonlarına cevap vermediğini söyledi

‘DAHA ÖNCE REKLAM YAPARAK ÜCRETSİZ DAĞITMIŞLARDI’

Aralık ayında ilan edilen ve iki aya yakın süren sokağa çıkma yasağı sırasında Silopi Kaymakamlığı güvenlik güçleri aracılığıyla halka temel ihtiyaçlarını dağıtmıştı. Kaymakamlık yaptığı bu yardımları ilçeye gelen havuz medyası eşliğinde ücretsiz olarak  dağıtmış ve devletin yurttaşları mağdur etmediği propagandası yapmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Boko Haram kaçırdığı 276 kız öğrenci için 40 milyon avro fidye istedi

SONRAKİ HABER

Destina’nın adı Çankaya’da yaşayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...