24 Nisan 2012 13:09

Zafiyetin kaynağı sağlık politikaları

Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde çalışan Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin yankıları sürüyor. Tüm yurtta sokaklara çıkan doktorlar, cinayet sonrası “Artık yeter” demişlerdi.Yaşanan saldırıdan sonra yaşanan bu cinayetin bir güvenlik zafiyeti mi yoksa AKP

Zafiyetin kaynağı sağlık politikaları
Paylaş
İnanç Yıldız

Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde çalışan Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin yankıları sürüyor. Tüm yurtta sokaklara çıkan doktorlar, cinayet sonrası “Artık yeter” demişlerdi.

Yaşanan saldırıdan sonra yaşanan bu cinayetin bir güvenlik zafiyeti mi yoksa AKP Hükümetinin uyguladığı sağlık politikaları mı olduğunun tartışıldığı Antep’te, SES Yöneticisi ve aynı zamanda Dr. Ersin’in çalışma arkadaşı olan Şahin Küçükoğlu, yaşanan olayları gazetemize değerlendirdi.

Cinayetin Sağlıkta Dönüşüm Politikalarıyla başlayan esnek çalışma sistemi ve sağlıkta özelleştirme politikasının bir sonucu olduğunu vurgulayan Küçükoğlu, “Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesi, hastanemizin almış olduğu güvenlik önlemlerinin dışında sağlık bakanlığının yasalarla birlikte getirmiş olduğu esnek çalışmanın hastanelerdeki özelleştirmenin bir sonucudur” dedi. Bu sistemin daha çok can alacak gibi göründüğü uyarısı yapan Küçükoğlu, “Çünkü Sağlık Bakanlığı açıklamalarında doktorları hedef tahtasına koyuyor” diye konuştu.

‘HASTA MEMNUNİYETİ’ ZİHNİYETİ

Başbakan Erdoğan’ın sürekli “hasta memnuniyeti”nden bahsettiğini aktaran Küçükoğlu, “Burada çalışanların da haklı olabileceğini, iş düzeninin bozulduğunu da göz önüne almaları gerekir. Çünkü doktorlar hedef tahtası değil” dedi. Hastanelerin “yolgeçen hanı”na dönüştüğünü belirten Küçükoğlu, “Hastanelere ne yapılmak isteniyor? Hastanelerin satılması mı, özelleştirmeye mi çalıştırılması, yoksa devir edilmesi mi düşünülüyor?​” diye sordu.

Sağlık emekçilerin şiddete uğramasının hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını belirten Küçükoğlu, “Maalesef çıkan yasalar, 30 yaşındaki bir doktor arkadaşımızın hayatına mal oldu. Sağlığın üzerinden siyasetin elini çekmesi gerek. Çıkan yasalarla sağlık çalışanların çalışma düzeni tamamen altüst ediliyor” diyerek hastanede güvenlik zafiyetinin 2002 yılından itibaren özeleştirme politikalarıyla birlikte başlandığını ifade etti.   (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Ersin Arslan’ın ismi çalıştığı hastaneye verildi

SONRAKİ HABER

Tüzel, Meclis'te 24 Nisan'ı andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa