24 Nisan 2012 13:07

İHD Erol Köse hakkında suç duyurusunda bulunacak

İHD İstanbul Şubesi, Twitter üzerinden Kürtlere yönelik ırkçı söylemlerde bulunan Erol Köse hakkında yasal işlemde bulunacaklarını belirterek, savcılara çağrıda bulundu.İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Erol Köse’nin sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden BDP ve Kürtlere hakaret içerikli yaz

İHD Erol Köse hakkında suç duyurusunda bulunacak
Paylaş

İHD İstanbul Şubesi, Twitter üzerinden Kürtlere yönelik ırkçı söylemlerde bulunan Erol Köse hakkında yasal işlemde bulunacaklarını belirterek, savcılara çağrıda bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Erol Köse’nin sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden BDP ve Kürtlere hakaret içerikli yazılar yazmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Kürt sorununun devlet katında sarf edilen yorumlar ekseninde topluma yansıdığının ifade edildiği açıklamada, devlet yetkililerinin de nefreti körükleyen söylem tarzlarının son dönemlerde gündemden düşmediği hatırlatıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de ifadelerine yer verilen açıklamada şöyle denildi: “İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Kürtleri domuz yiyen, Zerdüşt dinine inandıklarını iddia ederek aşağılıyorsa, 75 milyonun, 75 bin insanı tükürükleri ile boğabileceğini kitlelere haykırıp kitleleri galeyana getiriyorsa, sanatçıları, ressamları, tuvalleri birer terör silahı olarak görüyorsa, yine cezaevlerinde Kürt çocuklarına tecavüz edilip, bu tecavüzleri bile birer siyasi malzeme, siyasi hesaplaşma aracı olarak görüp adli tıp raporlarına rağmen inanmak istenmiyorsa, bu sistemin izdüşümü Erol Köseler, İdris Naim Şahinler olacaktır.”

Türkiye’nin tüm halklara bu hakarete sessiz kalmamaları çağrısında bulunan İHD, savcıları da göreve davet etti. Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Erol Köse, yine aynı sosyal medya sitesi üzerinden kendisine yönelik ırkçı suçlamalarına, ‘evet ırkçıyım’ diyerek yanıtlamıştır. Cumhuriyet Savcılarının bu ‘ikrarı’ ihbar olarak değerlendirip soruşturma başlatmaları gerekmektedir. Onlar başlatmazsa biz İnsan Hakları Derneği olarak suç duyurusunda bulunacağız. Erol Köse Kürt halkından derhal özür dilemelidir.” Irkçı olduğunu kabul eden Köse, Twitter’dan şunları söylemişti: “BDP 23 Nisan kutlamalarına katılmama kararı almış. İsabet olmuş. Atatürk 23 Nisan’ı Türk çocuklarına armağan etmişti, o... çocuklarına değil.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Turkcell, istihbarat örgütlerinin hizmetinde

SONRAKİ HABER

Dr. Ersin Arslan’ın ismi çalıştığı hastaneye verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...