10 Nisan 2016 17:10

10 Ekim’de Ankara’da yaşamını yitirilenler Antalya’da anıldı

Paylaş

Ankara’da 10 Ekim günü Barış mitinginde patlayan canlı bombalarla yitirilen ve yaralanan barış elçileri Antalya’da düzenlenen basın açıklaması ile anıldı.

Emek ve Demokrasi güçlerinin çağrısı ile Saat 18.00’de Attalos Meydanında coşkulu bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan Basın açıklamasının ardından Ekmek Gül ve Barış Tiyatro Atölyesinin sunduğu Ankara katliamının konu edildiği tiyatro sergilenerek yitirdiğimiz ve yaralanan barış elçileri anıldı. Kitle sık sık “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları attılar. Ankara katliamında hayatını yitirenlerin resimlerin yer aldığı büyük bir pankart açıldı.

‘BİNLERCE POLİSİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE PATLATTILAR BOMBALARI’

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar okudu. Ayar açıklamasında “10 Ekim’de Ankara’ya Türkiye’nin dört biryanından; Emek, Barış, Demokrasi diye haykırmak için; İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, ezilenlerin, sömürülenlerin sesini duyurmak için; Yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yükseltmek için; Her türlü baskı, şiddet ve zorbalığa karşı özgürlükleri ve demokrasiyi savunmak; Çatışmadan, ölümlerden medet umanlara, ülkeyi kan gölüne çevirenlere ‘Dur’ demek için gitmiştik. Mitingimiz barışçıldı; orada türkülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, rengârenk flamalarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garının önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını’’dedi. 

‘BİZ BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Ayar açıklamasının devamında’’10 Ekim katliamının üzerinden 6 ay geçti. Geçen 6 ay boyunca katliamın aydınlatılmasına dair en ufak bir ilerleme kaydedilemedi. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu davanın peşini bırakmayacağız. Bu davanın mahşere kalmasına müsaade etmeyeceğiz. 10 Ekim katliamı aydınlatılmadığı gibi ülkemizde ardı ardına yeni katliamlar yaşandı, yaşanmaya devam ediyor. Kimden gelirse gelsin sivil halkı hedef alan saldırılar bir insanlık suçudur. Bu tür saldırıları yapanları lanetliyoruz’’dedi.

Basın açıklamasının ardından Ankara Katliamını anlatan bir tiyatro oyunu sergilendi. Ekmek Gül ve Barış Tiyatro Atölyesinin sunduğu oyun, izleyenlerde hüzün yarattı. Bir kişinin onca polis arasında provokasyon yaratma çabası ise basın açıklamasına katılanlar tarafından berteraf edilerek boşa çıkartıldı. (Antalya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara katliamı 6. ayında Malatya'da lanetlendi

SONRAKİ HABER

‘Sakin Kent’ HES tehdidinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...