10 Nisan 2016 17:03

Ankara katliamı 6. ayında Malatya'da lanetlendi

Paylaş

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden Onur Tan ve Umut Tan Yeşilyurt İlçesi Dilek Mahallesinde bulunan mezarları başında anıldı.

Anmada konuşan Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Tarık Kaya, Katliamın üzerinden tam altı ayın geçtiğini belirterek Şunları Söyledi: „Altı ay geçti. Acımız, İsyanımız, öfkemiz büyük. Hala katilleri yargı önüne çıkarılmadı. Dosyanın üzerindeki gizliliğin hala kaldırılmadığı bir süreci yaşıyoruz. Sonsuzluğa uğurladığımız 101 barış güvercinimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Öfkemizi, isyanımızı, direncimizi 101 arkadaşımız için ülkenin dört bir yanına sonuna kadar hukuksal ve demokratik mücadele anlamında yerine getireceğiz.’’ dedi. 

Kaya’dan sonra söz alan Emek Partisi Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin ise yaptığı konuşmada bilinmesi gereken bazı noktalar olduğunu söyleyerek;  „Çeteler sadece Sadece Onur’u ve Umut’u aramızdan almadılar. 101 arkadaşımızı aramızdan almadılar. Aslında içimizdeki umudu ve onurumuzu yok etmek istediler.  Bugün Onur’u ve Umut’u yaşatmak onların barış mücadelesinden geçiyor“ dedi.

CHP Malatya Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu ise yaptığı konuşmada; ‘’Bizler de bu mücadelenin ve savaşımın içinden geliyoruz. Halkımızın esenliği ve bağımsızlığı için çok bedeller ödedik. Bu savaş tam anlamıyla barış sağlanıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Ancak mücadelemizi ve stratejimizi günün koşullarına uygun olarak belirlemek, bu mücadelenin önderlerinin en baş görevidir’’ diye konuştu.

Mezar başındaki anmadan sonra Yeşilyurt ilçesi Zaviye Mahallesinde Ankara Katliamında yaşamını yitirenler için encümen kararıyla bir parkın adı değiştirilerek Barış Parkı açılışı yapıldı.  Burada konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuşmasında katliamı yapanları lanetleyerek çok fazla söyleyecek şeyin olmadığının altını çizerek şunları söyledi: ‘’Umarım bir daha yaşanmaz ancak 10 Ekim’den bu yana katliamlar devam ediyor. Umarım bir daha katliamlar yaşanmaz ve barış isteyenlerin sesleri daha gür çıkar.’’ (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hitler’in evine istimlak

SONRAKİ HABER

10 Ekim’de Ankara’da yaşamını yitirilenler Antalya’da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...